'Avlanan Balık Miktarı Kimseyi Tatmin Etmiyor'

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan:'Sezon başından bu yana genel olarak avcılık, istenilen miktarların çok altında gerçekleşti'.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Balık türlerinin az avlanması tüketiciyi de balıkçıyı da tatmin etmiyor." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sezon başından bu yana genel olarak avcılık, istenilen miktarların çok altında gerçekleşti. Vatandaşlar bol balık tüketemedi. Bu durum tüm balık türleri için geçerli." diye konuştu.

Hamdi Arslan, hamsinin şu ana kadar ucuz fiyatlara satılamadığına dikkati çekerek, "Türkiye'de hamsi avcılığı bitti. Gürcistan'dan geliyordu, son zamanlarda o da azaldı. Mart ayında Gürcistan'dan gelen hamsi de bitebilir. Belki kıyılarımıza parça parça sürüler gelirse mart ayında tezgahta hamsi olabilir. İlerleyen zamanlarda bir ihtimal yerli hamsi olabilir. Şu an tezgahta olsa bile fiyatı en az 20 lira olurdu." ifadelerini kullandı.

Bu sezon mezgit avında da hayal kırıklığı yaşandığını vurgulayan Arslan, "Mezgit çok az miktarda, tekne başı 30 kilogram civarında avlanıyor. Az avlandığı için de fiyatı pahalı; 20-25 lira. Çapari ile avlanan mezgit 30 lira. Hamsiden sonra en çok tüketilen balık mezgit." dedi.

Arslan, istavritin de çok düşük miktarda avlandığını vurgulayarak, "Koskoca gırgır teknelerinin avladıkları, ancak günü kurtarıyor. Şu zamanda istavritin bol avlanması lazım ama avcılık iyi değil." şeklinde konuştu.

Hiçbir balık türü için umutlu bir şey söyleyemediklerini dile getiren Arslan, "Balık türlerinin az avlanması tüketiciyi de balıkçıyı da tatmin etmiyor. Genel olarak avlanan balık miktarı kimseyi tatmin etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA