AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz Açıklaması

'Cumhuriyet Halk Partisinin bugün geldiği nokta itibarıyla ne yazık ki Atatürk'ün çizgisinden, milletimizin değerlerinden çok uzaklaştığını, ezandan ve şehit haberlerinden rahatsız olan Gezi eylemlerindeki o vandallığı neredeyse Parti Meclisine taşımış olduğunu üzülerek takip etmekteyiz'.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Cumhuriyet Halk Partisinin bugün geldiği nokta itibarıyla ne yazık ki Atatürk'ün çizgisinden, milletimizin değerlerinden çok uzaklaştığını, ezandan ve şehit haberlerinden rahatsız olan Gezi eylemlerindeki o vandallığı neredeyse Parti Meclisine taşımış olduğunu üzülerek takip etmekteyiz."dedi.

İnceöz, Burdur Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Burdur Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde, kadınların önümüzdeki dönemde de söz sahibi olmaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

Türkiye'ye birçok hizmet kazandırdıklarını, birilerinin Türkiye'de demokrasiyi kesintiye uğratmak istediğini vurgulayan İnceöz, Gezi eylemleriyle, 17/25 Aralık olaylarıyla, Türkiye'de seçilmiş hükümetin yönetimden el çektirmek istendiğini söyledi.

İnceöz, 17/25 Aralık olaylarında polis fezlekelerinin hazırlandığını, bugün o fezlekeleri hazırlayanların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kişiler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O operasyonlarla Türkiye'de siyasete şekil vermeye çalışılıyordu. 15 Temmuz gecesi, 81 ilde sokağa çıkarak meydanlarda duran, darbe girişimini elleriyle, gövdeleriyle göğüsleyen, püskürten, işgal girişimine 'dur' diyen milletimizden Allah bir kez daha razı olsun. Kahraman milletimiz, bir kez daha 15 Temmuz gecesi liderinin arkasında durarak bu ülkeye kimsenin rota çizemeyeceğini gösterdi. Milletimiz, bundan evvel darbelerde ve muhtıralarda ses çıkaramayanlara inat geleceğine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz'da, Gezi eylemlerinde ve 17/25 Aralık'ta yapılamayanlarla, terör örgütleriyle, PKK'sıyla, YPG'siyle, PYD'siyle, DEAŞ'ıyla Türkiye'yi dize getirmeye çalışıyorlar. Bu mümkün değildir. Ölümü korkutmuş, 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazmış, bu coğrafyayı vatan kılmak için her bir karış toprağını şehit kanlarıyla sulamış bir millet olarak, her biri bir Nene Hatun olan hanım kardeşlerimizle, erkeklerimizle, askerlerimizle, yiğitlerimizle bu vatandan asla bir karış vermeyeceğimizi tüm dünyaya Burdur Kadın Kolları Kongremizden bir kez daha ilan ediyoruz."

- Zeytin Dalı Harekatı

Afrin'de terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlere dualar gönderdiklerini anlatan İnceöz, Türkiye'nin, güney sınırında asla bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

İnceöz, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatın'da meşru müdafaa hakkını kullandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Sınır güvenliğimizin sağlanması ve Suriye'deki toprakların terör örgütlerinden temizlenmesiyle ülkemizde bulunan 3,5 milyon Suriyelinin kendi topraklarında yaşayabilmesi için Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Rabb'im askerlerimizi muzaffer kılsın. Afrin'e operasyon yaptığımız, ülkemizin güvenliği sağlamak ve bunun bir beka meselesi olduğunu söylediğimiz bu günlerde bakıyorsunuz muhalefetten açıklamalar geliyor. 'Afrin'in içine girilmesin' ve yine aynı cenahtan bir kişi 'YPG'nin terör örgütü olduğuna dair delil yoktur' diyor. Ama aynı kişi ÖSO'ya terörist demekten çekinmiyor. Cumhuriyet Halk Partisinin bugün geldiği nokta itibarıyla ne yazık ki Atatürk'ün çizgisinden, milletimizin değerlerinden çok uzaklaştığını, ezandan ve şehit haberlerinden rahatsız olan Gezi eylemlerindeki o vandallığı neredeyse Parti Meclisine taşımış olduğunu üzülerek takip etmekteyiz."

Serpil Ekinci'nin yeniden AK Parti Burdur İl Kadın Kolları Başkanı seçildiği kongreye, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi İffet Polat, Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ve partililer katıldı.

Kaynak: AA