Yuvacık Barajı'ndan Kalan Borç Yükü Konuşuldu

TÜMSİAD Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı sebebiyle geçmiş dönemlerden kalan borcunun yapılandırılması için Cumhurbaşkanı’na talepte bulunduğunu söyledi.

Yuvacık Barajı'ndan Kalan Borç Yükü Konuşuldu
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesi Başkanı Abdülkadir Yılmaz ve yönetimini ziyaret etti. Birliktelikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli’ye kazandırdırılan her hizmette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onun şahsında hükümetimizin icraatları ile yetki paylaşımı bizlerin önünü açmakta ve halkımıza hizmet etmede elimizi güçlendirmektedir” dedi.

Yuvacık Barajı nedeniyle geçmiş dönemlerden kalan borcun yeniden yapılandırılması ve özellikle faizlerin gözden geçirilmesi talebini AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi’ne gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bu noktada Cumhurbaşkanımızdan bu durumun gözden geçirilmesi için yardım talebinde bulunduk. Hazineye olan bu borçların ve faizlerin gözden geçirilmesi veya silinmesinin kentimize büyük bir kazanım olarak yansıyacağını arz ettik” diye konuştu.

Darıca, Gebze ve OSB’ler Metro’sunun yapım ihalesini Şubat ayı içerisinde yapacaklarının bilgisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğini de sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tramvay projemizi tamamladığımızı ve vatandaşlarımızın bu hizmetten de çok memnun kaldığını da kendilerine belirttik” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD yetkililerine ulaşım yatırımları hakkında bilgi de veren Başkan Karaosmanoğlu, Değirmendere Yüzbaşılar mevkii ve bununla beraber Derince Limanı D-100 bağlantısında da büyük bir kavşak projelerini hayata geçireceklerini de açıkladı.

Derince’deki kavşak çalışmalarındaki kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, “Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve milletvekillerimizin ulaşım projeleri başta olmak üzere kentimize kazandırılan hizmetlerdeki emekleri ve katkıları için bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA