YÖK Başkanı Saraç Konya'da NEÜ Ev Sahipliğinde UNİKOP Rektörleri İle Buluştu

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ‘Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı’na katılmak üzere geldiği Konya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

YÖK Başkanı Saraç Konya'da NEÜ Ev Sahipliğinde UNİKOP Rektörleri İle Buluştu
UNİKOP (KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği) Dönem Başkanı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından Hızlı Tren Garında karşılanan Saraç’ın ilk durağı Konya Valiliği oldu. Burada ilk olarak anı defteri imzalandı. Saraç, Konya Valisi Yakup Canbolat’la kentteki yükseköğretim hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Saraç, Valilik çıkışında yaptığı açıklamada, Konya’nın Selçuklular döneminde başkentlik yapmış ve pek çok ulema yetiştiren bir şehir olduğunu, aynı zamanda bir ilim, irfan yuvası ve sanatın merkezi olduğunu ifade etti.

Konya’daki 4 üniversitenin öğrenci sayısının 140 binleri geçtiğini kaydeden Saraç, “Konya artık üniversite şehri oldu. Bugün burada Necmettin Erbakan Üniversitemizin ev sahipliğinde Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı’nı gerçekleştireceğiz. Bir süreden beri başlatmış olduğumuz üniversitelerimizin bölgelerine bir değer üretmesi bölgeleriyle bütünleşmesi projesi diğer bir ifadeyle üniversitelerimizin artık ihtisaslaşması projesi önemli bir projedir. Önemli mesafeler kat ettik. Bugünkü toplantı bu süreçte önemli bir durak olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

Saraç, bu toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katılmasının üniversite bölge bütünleşmesine yönelik verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.

Saraç ve beraberindeki heyet daha sonra İnce Minare Müzesi’ni ziyaret etti. Burada eserleri inceleyen Saraç daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ek Morfoloji Binası Toplantı Salonunda UNİKOP Rektörleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA