Vali Su, OSB'de İncelemelerde Bulundu

İçel Valisi Ali İhsan Su, müteşebbis heyeti toplantısı için gittiği İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Su, OSB'de İncelemelerde Bulundu
İçel-Tarsus OSB içerisinde faaliyet gösteren boru tesislerini gezen Vali Su, 40 dönüm arazi üzerinde kurulan ve yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlayan tesisteki üretim bandı hakkında firmanın yönetim kurulu üyesi Hasan Tufan Ballı’dan bilgi aldı. Su, genel kullanım ve sanayi tipi her türlü boru imalatının yapıldığı üretim tesisindeki incelemelerini, 1995 yılında firma bünyesinde kurulan ve Akdeniz Bölgesinin bu alanda kurulan ilk akredite laboratuvarı olma özelliği taşıyan ‘Tahribatlı-Tahribatsız Mauayene Laboratuvarı’nı gezerek sürdürdü. Vali Su, laboratuvarda yapılan deney ve karşılaştırma faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra duvar kağıdı üretimi ve ihracatı yapan ‘Armada’ isimli firmanın üretim tesisine geçti.

Su, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli’nin de katıldığı inceleme programının akabinde MTOSB Şubat ayı yönetim kurulu toplantısına başkanlık etti.

MTOSB hizmet binasında gerçekleşen ve 2018 yılının ilk toplantısı olma özelliği taşıyan toplantıda, bir önceki toplantıda alınan yönetim kurulu kararları gözden geçirilerek, gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı.
Kaynak: İHA