Üniversiteliler Mehmetçiklere Lokum Ve Sucuk Gönderdi

Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileri ve çalışanları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için adı kentle özdeşleşen lokum ve sucuğun yanı sıra Mehmetçiklere yazdıkları bin mektubu, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na gönderdi.

Üniversiteliler Mehmetçiklere Lokum Ve Sucuk Gönderdi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü ile Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için lokum, sucuk ve çeşitli gıda maddelerinin yanı sıra öğrencilerin askerlere yazdığı mektuplar gönderildi.

Üniversite çalışanları ile öğrenciler, önceden hazırladıkları kolilerin Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na gönderilmesi için rektörlük binası önünde bir araya geldi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk devletinin ve ordusunun yanında olduklarını söyledi.

- "Maddi ve manevi desteğimizi duyurmak istiyoruz"

Solak, AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığıyla, kulüp ve topluluklarının "Mehmetçikle el ele" kampanyasına rektörlük olarak destek verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Afrin cephesinde tüm terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlerimize öğrenci mektuplarıyla birlikte manevi desteğimizi, hayırsever vatandaşlarımızın da katkısıyla da Afyonkarahisar lezzetlerini Mehmetçiğimizle buluşturmak istiyoruz. Bu kampanyayla da maddi ve manevi desteğimizi duyurmak istiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu mücadelede devletimizin ve ordumuzun başarılı olacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. Allah, cephede mücadele eden Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun."

Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir de üniversite öğrencilerinin Mehmetçik'e yaklaşık bin mektup yazdığını ve Afyonkarahisar'daki hayırseverlerin destekleriyle de şehrin lezzetlerini Kilis'e gönderdiklerini ifade etti.

Programın sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Pakize Özdemir de yazılan mektuplardan birini okudu.

Kaynak: AA