Türk Siyasi Tarihine Damga Vuran İsimler Bulvarda Kesişiyor

Elazığ Belediyesi, Türk siyasi tarihinde önemli yere sahip merhum parti liderlerinin isimlerini, kentte trafik akışını rahatlatmak için oluşturulan ve birbirini takip eden bulvarlarda yaşatıyor Merhum eski başbakanlardan Prof. Dr. Erbakan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Türkeş ve BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun ismi aynı güzergahta yer alırken, yeni bulvarlara da eski cumhurbaşkanlarından Özal ve Demirel ile eski başbakanlardan Ecevit'in isminin verilmesi planlanıyor Belediye Başkanı Yanılmaz: 'Gelecek nesillerin geçmiş dönemlerde ülkemizi kimlerin idare ettiğini bilmeleri ve onları anmaları çok önemli. Düşünceler farklı da olsa söz konusu vatan, bayrak ve millet olduğunda birlik ve beraberliğin önemini anlasınlar'

Türk Siyasi Tarihine Damga Vuran İsimler Bulvarda Kesişiyor
İSMAİL ŞEN - Elazığ'da Türk siyasi tarihine damga vuran isimler bulvarlarda yaşatılıyor.

Elazığ Belediyesince, Türk siyasi tarihinde önemli yere sahip merhum parti liderlerinin isimleri, kentte trafik akışını rahatlatmak için oluşturulan ve birbirini takip eden bulvarlara verildi.

Belediye, alınan karar ile merhum eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini aynı güzergahta kesişen bulvarlarda yaşatıyor.

Uygulama ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'ndan giriş yapıldığında Alparslan Türkeş Bulvarı'na oradan da Necmettin Erbakan Bulvarı'na geçiş yapılıyor.

Kentte yeni oluşturulacak bulvarlara eski cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal ve Süleyman Demirel ile eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in isminin verilmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyüyen kentlerin en büyük sorunlarından birinin nüfus yoğunluğunun artması ile oluşan trafik yoğunluğu olduğunu söyledi.

Bu açıdan büyükşehir olma yolunda ilerleyen kentin her geçen yıl daha da artış gösteren trafik yoğunluğuna köklü çözümler sunmak amacıyla seferberlik başlattıklarını dile getiren Yanılmaz, bu doğrultuda son yıllarda çok sayıdaki alternatif yol ile alt ve üst geçit projelerini tamamlayarak hayata geçirdiklerini belirtti.

Yanılmaz, yeni oluşturulan yollar, park ve bahçeler ile mekanlara isim verirken kent açısından bir anlam ifade etmesine özellikle dikkat ettiklerine işaret ederek, kentte son birkaç yıl içerisinde yeni bulvarlara hayatını kaybeden, Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan siyasi liderlerin isimlerini verdiklerini aktardı.

- "Birlik ve beraberlik duygusunu aktarmaya çalıştık"

"Geçmiş dönemlerde ülkeye hizmette bulunmuş 3 siyasi büyüğümüzün isimlerini vermiş olduğumuz bulvarlar esasında aynı güzergah üzerindeki bulvarlardır. Yani Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'na aracıyla giren bir kişi aynı güzergah üzerinden Alparslan Türkeş Bulvarı'na ve devamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'na ulaşmış olacak." ifadesini kullanan Yanılmaz, yeni yapılacak bulvarlara da diğer siyasetçilerin isimlerini vererek, ülkeye hizmet eden siyasilerin isimlerinin aynı güzergahta yaşatılmasına aracı olmak istediklerini kaydetti.

Yanılmaz, Türkiye'nin tüm engellemelere rağmen ilerlediği 2023 hedeflerine daha sağlam adımlarla ulaşabilmek için ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bu nedenle her platformda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapmaya gayret gösterdiklerine dikkati çeken Yanılmaz, siyasi liderlerin isimlerini aynı güzergahta yer alan bulvarlara vermekle gelecek nesillere bu birlik ve beraberlik duygusunu aktarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yanılmaz, Türkiye'yi idare etmenin, vatana hizmette bulunmanın büyük bir gurur olduğunu anlatarak, "Gelecek nesillerin geçmiş dönemlerde ülkemizi kimlerin idare ettiğini bilmeleri ve onları anmaları çok önemli. Onlar farklı siyasi partilerin genel başkanları olabilirler ama netice itibarıyla ülkemizin yönetiminde söz sahibi olmuşlar ve ülkemizin geleceği açısından önemli hizmetlere imza atmışlar. Bu kişileri tanımak, anlamak ve yaptıklarını öğrenmek gelecek nesiller açısından önemli." dedi.

Düşünceler farklı da olsa söz konusu vatan, bayrak ve millet olduğunda birlik ve beraberliğin önemini gençlerin anlamasını istediklerini dile getiren Yanılmaz, "İstedik ki gençlerimiz, gelecek nesil, bu güzergahtan araçlarıyla geçerken siyasi büyüklerimizin isimlerini birlikte görsünler, onları ansınlar." sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA