Turiste Yaklaşım Yöntemleri 'Drama' Gösterisiyle Anlatıldı

Muğla'da Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen eğitim seminerinde, turistlere nasıl yaklaşılacağı drama gösterisiyle aktarıldı Turizm Eğitim Dairesi Başkanı Tezcan: 'Esnaf, zabıta ve polis hepsi bizim için turizme aynı etkiyi yapabilen meslek grupları. Yeni bir bakış açısıyla eğitimlerimizi drama yöntemiyle yapıyoruz'

Turiste Yaklaşım Yöntemleri 'Drama' Gösterisiyle Anlatıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, turizm çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, turistlere nasıl yaklaşılacağı, üniversite öğrencileri tarafından drama gösterisiyle anlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Turizm Çalışanlarına Yönelik Yaygın Eğitim Semineri", TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ankara Üniversitesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim görevlilerinin verdiği seminer, üniversite öğrencilerinin drama gösterimiyle gerçekleştirildi.

Katılımcılara, turiste yaklaşım, iletişim kurma, ilk karşılaşma gibi konularda nasıl davranış sergileneceği drama gösterimiyle aktarıldı. Etkinliğe polis, jandarma ve zabıta ekipleri yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Turizm Eğitim Dairesi Başkanı Kerem Dursun Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan kaynaklarının öneminin farkında olduklarını, bu konuda birçok faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Bu kaynakları sadece turizm ve seyahat acenteleri şeklinde düşünmediklerini belirten Tezcan, "Esnaf, zabıta ve polis hepsi bizim için turizme aynı etkiyi yapabilen meslek grupları. Yeni bir bakış açısıyla eğitimlerimizi drama yöntemiyle yapıyoruz. Bu çok farklı bir bakış açısı." dedi.

Tezcan, düzenlenen etkinlikte turizmde iletişim, iletişimde yaşanan sorunların giderilmesi veya olumlu davranışların turizme nasıl yansıdığını gördüklerini kaydetti.

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise turizmin bir hizmetler bütünü olduğunu, turizmin her alanında eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da yapılan bu tür çalışmaların, turizme olumlu etki yaratacağını ifade etti.
Kaynak: AA