Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. dönem Müdürler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda, öğrencilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini sağlamak amacıyla okulların yakın çevresinde ve okul güzergahlarında alınacak tedbirler, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması, ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilebilmesi için gerekli uygulamalar ile eğitim öğretim çıtasının yükseltilmesi üzerinde duruldu.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Özay, Ladik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gülahmet Aydemir, orta öğretim ve temel eğitim kurum müdürleri katıldı.

- Belediye Başkanı Togar, öğrencilerle buluştu

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, hayırseverlerin katkılarıyla belediye tarafından eğitim ve burs desteği sağlanan öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitime yönelik her türlü çalışmanın Tekkeköy Belediyesi tarafından koşulsuz şartsız desteklendiğini vurgulayan Togar, "Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren özellikle gençlerle ve eğitim ile ilgili birçok projeyi, yatırımı hayata geçirdik. İlçemize dokuz farklı eğitim yuvası kazandırarak öğrencilerimizle buluşturduk. Aydınlık yarınlarımızın asıl sahibi çocuklarımızın çağın bilgi, beceri ve birikimi ile donatılan fiziki mekanlara her geçen gün yenilerini ekliyoruz." diye konuştu.

Son dört yılda eğitime tahsisler ve diğer çalışmalar dahil 9 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığına işaret eden Togar, ilçeye fakülte kazandırma çalışması da yürüttüklerini söyledi.

Belediyeye ait bir aracı Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesine çevirerek 30 binin üzerindeki kitabı 10 bin öğrenci ile buluşturduklarını anlatan Togar, şöyle konuştu:

"Her yeni eğitim öğretim yılı başında okullarımıza ve öğrencilerimize eğitim, kırtasiye ve okul kıyafeti yardımları yaptık. Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sağladık. Tekkeköy artık eğitim konusunda alt yapısı güçlü bir ilçe haline geldi. Üç bölgemize eğitim ve kültür merkezleri kazandırdık. Yine ilçemize birçok spor tesisi ve suni çim halı saha yaparak gençlerimizle buluşturduk."

Kaynak: AA