Niğde'de İki Belde Birleşip İlçe Olmak İstiyor

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Belediyesi ve Bahçeli Belediyesi birleşip ilçe olmak istiyor. Her iki Belediyenin Meclisi toplantı yaparak birleşilmesine karar verdi. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, Niğde Valisini ziyaret ederek ilçe olmayla ilgili bilgi aldılar.

Niğde'de İki Belde Birleşip İlçe Olmak İstiyor
Antik Tayan kenti olan Kemerhisar ve Bahçeli belediyeleri iki kasabanın genel anlayış çerçevesinde birlikte birleşerek tek bir kasaba olması için tarihi bir karar aldı. İki beldenin birleştirilmesi aşamasından sonra oluşacak yeni kasabanın ise ilçe olması isteniyor. Bu kapsamda siyasilerin ve vatandaşların desteklerini istediler.

Kemerhisar beldesi yakınlarında 16 köy ile birlikte nüfus 11 binin üzerine olduğunu ifade eden Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı: ‘‘Antik Tyana Şehri bilindiği üzere merkezi ve başkenti olarak Bahçeli ve Kemerhisar beldelerinden oluşmaktadır. Bu büyük antik değere sahip Tyana’nın bunca yıldır bir belde olarak kalmasının bile turistik gelişimin önünde bir ivme kazandırmadığını gördük. Biz antik Tyana şehrinin ortaya çıkarılması, Antik Tyana şehrinin Türkiye’ye ve dünyaya büyük bir miras olarak kazandırılması yolunda ilerleyişimizi devam ettirmek adına Antik Tyana Şehrinin Kemerhisar ve Bahçeli beldeleri ve onlara bağlı köylerle birlikte birleşerek bir arada bütünleştirerek bir ilçe olmasını ısrarla ve ciddi bir biçimde istiyoruz, talep ediyoruz. Kemerhisar, Bahçeli ve bağlı köylerdeki bütün halkın tek ve bütünlüklü arzusu budur. Bugün burada çekmiş olduğumuz resimde de görüleceği üzere hiçbir pari ayrımı söz konusu değildir. Bu bir parti meselesi asla ve asla değildir. Bu bir Kemerhisar, Bahçeli ve bağlı köylerin ortak talebidir. İlçe olmak istiyoruz. Bununla ilgili gerekli adımları attık. Değerli başkanımın da ifade ettiği üzere Bor Kaymakamlığımıza geçen hafta dilekçemizi verdik. Bu konuda takdir edersiniz ki destek arayışı kapsamında bütün kurum, kuruluşlarımızı bundan sonraki aşamada meclisimizi, milletvekillerimizi ve ilgili bütün kurumları ziyaret edeceğiz ve istiyoruz ki ilk işimiz tabi ki siz değerli basın mensuplarımızı tek tek ziyaret ederek derdimizi anlatmak istiyoruz. Kamuoyu desteği istiyoruz. Bütün Niğde halkının desteğini istiyoruz çünkü bütün Niğde halkı açısından önemli bir turistik ivme, destek ve gelir mutlaka Tyana coğrafyasından çıkacaktır. Onun için Kemerhisar’ın ve Bahçeli’nin ve bağlı köylerin birleşerek ilçe olması davası tek başına bizim davamız değil, bütün Niğde’de yaşayan ama aynı zamanda Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun Niğdeli olan herkesin ortak davasıdır. Bu davaya gönülden, fiilen ve fiziken destek olmalarını umut ediyoruz’’dedi.

Kaynak: İHA