MCBÜ'de Araştırma Merkezi Kuruldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) bünyesinde Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜ-OÇAM), Bağımlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi (MCBÜ-BAUMER) ve Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin kaliteli eğitim-öğretim, nitelikli bilimsel araştırma ve başta kendi çevresi olmak üzere tüm insanlığa hizmet sunmak olmak üzere üç temel misyonu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimden beri Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlıklı Yaşlanma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezini hayata geçirmiştik. Şimdi de Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bağımlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezini kurduk. Sözünü ettiğim üç hedef doğrultusundaki çalışmalarımızı heyecanla, aşkla, gayretle sürdürüyoruz."

MCBÜ Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması ile birlikte, Spor Bilimleri Fakültesinde var olan Spor Yöneticiliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve tüm lisans programlarında verilen "Olimpik Eğitim ve Spor Kültürü" dersinin merkez ile koordineli olması planlandığı belirtildi.

Kaynak: AA