Konya'daki FETÖ/PDY Çatı Davası

Haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, bazı sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan M.Ö, geçmişte bir süre örgütün sohbet toplantılarına katıldığını söyledi.

Örgüt üyeleriyle 2010'da Bosna Hersek'e düzenlenen yurt dışı gezisine katıldığını anlatan M.Ö, "Yaklaşık 200 kişilik bir grupla gittik. Gezi sonrasında tutuklu sanıklardan Aytekin Ş. ile tanıştık. Beni geziye davet eden Yusuf K. ile Aytekin Ş. gezi sonrası iş yerime gelip benim artık mütevelli üye olduğumu söyledi. Mütevelli olduktan sonra toplantılarına katıldım. İlk toplantıda Aytekin Ş. bana mütevellilere verdikleri bir hediye çanta getirdi. Çantanın içinde bir cübbe ve namaz takkesi vardı. Bunu mütevelli olanlara verdiklerini söylediler." diye konuştu.

M.Ö, 2010-2014 yıllarında sohbetlere katıldığı dönemde sohbet hocalığını Aytekin Ş. ile sanıklardan Aykan D.A'nın yaptığını belirtti.

Mütevelli toplantılarında toplanan burs, himmet, bağışlar ile gazete ve dergi abone sayılarının değerlendirildiğini kaydeden M.Ö, şöyle devam etti:

"Ayrıca mütevelli üyeler için yeni burs, kurban, abone hedefleri belirlenirdi. Biz de bu hedeflere ulaşmaya çalışırdık. 2010-2014 yıllarında bu yapıya yıllık 4-5 burs verdim. Bir burs yaklaşık 2 bin lira civarındaydı. Her yıl 5-7 adet kadar kurban bedeli de veriyordum."

- "Hainlerin olduğunu söylüyordum"

M.Ö, 17-25 Aralık olaylarından sonra örgütün devletle karşı karşıya gelmesi üzerine kendini geri çektiğini dile getirerek, "2014'te örgütle bütün bağlantımı kopardım. Bu yapıdan ayrılırken tutuklu sanık Aytekin Ş. ile tartışmalarımız oldu. Ben bu yapıda hainlerin olduğunu söylüyordum, o da yapı içinde hainlerin olabileceğini ancak herkesin hain olmadığını savunuyordu. Kendisiyle bu tartışmalarımız dolayısıyla daha sonra hiç görüşmedik." ifadelerini kullandı.

Tanıklardan M.K. da liseyi örgüte ait bir okulda okuduğunu bildirdi.

Okulda tanıştığı kişilere ilişkin beyanda bulunan M.K, tutuksuz sanık Serkan E'yi, 2002 yılında diploma aldığı okulun yurdunda sohbet hocası olarak bildiğini ifade etti.

Kendisini 16 yıldır hiç görmediğini savunan M.K, 2002 yılından sonra sanık Serkan E'nin örgütle ilişkisinin olup olmadığını bilmediğini belirtti.

M.K, tutuklu sanık İsa T'yi de sohbet hocası olarak tanıdığını, geçmişte verdiği sohbette dinleyici konumunda bulunduğunu söyledi.

Kaynak: AA