Karaburun'daki Tarihi Eserler İncelendi

Karaburun ilçesindeki tarihi eserler, öğretim üyelerince incelendi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiler Çilingiroğlu başkanlığındaki ekip, Karaburun Belediyesi'nin köylerden toplayıp depolarda muhafaza altına aldığı arkeolojik eserleri inceledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gürbıyık ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr Ahmet Uhri'nin de yer aldığı incelemede, Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kaldığı tespit edilen mezar taşları, kitabeler kayıt altına alınarak fotoğraflandı.

Eserlerin hangi köylerden getirildiğinin araştırılacağını ifade eden öğretim üyeleri, Karaburun Belediyesi'nin kuracağı bir alanda bu eserlerin sergilenebileceğini kaydettiler.

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe tarihi üzerinde önemle durduklarını, araştırmacılara kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Çakır, "Eserler envantere girdikten sonra yeni belediye binamızın sergi salonunda sergilenmesi için üniversiteler ve Çeşme Müze Müdürlüğü ile işbirliği yapıp çalışmalara başlayacağız." dedi.

Kaynak: AA