Kahire'deki Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı

Filistin, ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararıyla mücadele konusunda Arap Birliği'ne bir karar tasarısı sundu.

Kahire'deki Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı
Filistin, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla mücadele konusunda Arap Birliği'ne bir karar tasarısı sundu.

Filistin yönetimi, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Dışişileri Bakanları Toplantısı'nda "ABD'nin Kudüs kararının olumsuz etkilerine karşı Arap mücadele mekanizmalarını ele alan bir karar tasarısı" sundu.

Karar tasarısında yer alan konuların başında "Kudüs'ün niteliğini veya demografik yapısını değiştirmeye yönelik herhangi bir karar yahut girişimin reddedilmesi ve tüm ülkelerin Kudüs'te diplomatik misyon oluşturmaktan kaçınmasının" geldiği belirtildi.

Filistin halkının uluslararası hukuka göre İsrail işgaline karşı her türlü mücadele hakkının bulunduğu vurgulanan tasarıda, etkin uluslararası aktörlerle Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında 1967 sınırlarına dayanan iki devletli çözüm ve barış sürecinin gözetimi için çok taraflı bir mekanizmanın kurulması konusunda çalışma çağrısında bulunuldu.

Arap Birliği Dışişileri Bakanları bugün ABD'nin Kudüs kararının etkilerini ele almak üzere hazırlanan "Arap eylem planı"nı görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak kabul ettiğini, Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini belirtmişti.

Kaynak: AA