İstihdam Ve Mesleki Eğitim Toplantısı Yapıldı

Balıkesir’de istihdam ve mesleki politikalarının oluşturulması amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

İstihdam Ve Mesleki Eğitim Toplantısı Yapıldı
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Balıkesir sanayisinin daha ileriye gitmesi adına gösterilen gayretlere destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Vali Yazıcı, "Hem sanayinin gelişmesine hem de istihdamın artmasına yönelik gayretlerimiz devam ediyor. Bu konuda Balıkesir sevdalısı her kişi ve kurum elini taşın altına koymak, üzerine düşeni yapmak zorunda. Şimdi çalışma zamanı, çok çalışacağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız" dedi.

Mesleki okullarda eğitim gören öğrencilerin iş deneyimi kazanmasına büyük önem verdiklerini bildiren Yazıcı, "İlimizde istihdama yönelik kurs ve programlar, mesleki eğitimde açılacak ve kapanacak bölüm ve dallar konusunda kararlar alınarak bu kararlar doğrultusunda ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiştir" dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı ise İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun kararları doğrultusunda kurslardan bin 143 kişinin 2017 yılı içerisinde yararlandığını belirterek, İşbaşı eğitim programlarından 3 bin 546 kişinin faydalandığını ve bin 255 kişiye yönelikte girişimcilik eğitimleri düzenlendiğini ifade etti.

Balcı, ayrıca kamu kurumları ile birlikte düzenlenen toplum yararına programlardan 4 bin 305 kişinin yararlandığını belirterek, halen aktif olarak 2 bin 28 kişinin bu programlarla çalışmakta olduğunu belirtti.

Toplantıda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da yeni dönem içerisinde il milli eğitim müdürlüğünce kurul gündemine getirilen mesleki eğitim alanında bölüm ve dal açma kapatma taleplerinin eğitim kurumunun bulunduğu bölge ve istihdam durumunun göz önünde bulundurularak değerlendirildiğini söyledi.



Öğretmenevinde yapılan toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA