İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağına Hemzemin Yonca Çalışması Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı sahil yolunun yayalaştırılmasıyla trafik yükü artan İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı’na neşteri vurdu. Sampi Kavşağı’nda olduğu gibi hemzemin yonca modeli uygulanacak kavşakta trafiğin rahatlaması planlanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağına Hemzemin Yonca Çalışması Başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı çerçevesinde kavşak düzenlemeleri ile trafik sıkışıklıklarına çözüm çalışmaları devam ediyor. Konyaaltı Sahili Projesi kapsamında Akdeniz Bulvarı’nın yayalaştırılmasıyla trafik yükü artan Atatürk Bulvarı üzerindeki İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı’nda çalışma başlatıldı. Kavşağa hemzemin yonca modeli uygulanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü arkasından açılacak olan bağlantı yolu ve yapılacak yeni düzenleme ile kavşakta önemli rahatlama sağlanması bekleniyor.

Yeni bağlantı yolu açılıyor

Sinyal planında yapılan düzenleme ile Atatürk Bulvarı üzerinden kavşak alanına giren araçlar için sola dönüşler iptal edilecek ve bu dönüşlerin sağlanması için Hemzemin Yonca Modeli uygulanacak. Bu düzenleme ile Atatürk Bulvarından 7. Caddeye dönüşler; İl Sağlık Müdürlüğü arkasından açılacak olan bağlantı yolundan sağlanacak. Ayrıca Atatürk Bulvarı’ndan 14. Caddeye dönüşler; 625 Sokak- 629 Sokak- 7. Cadde üzerinden sağlanacak. Uygulanacak proje ile birlikte kavşak alanında araç başına gecikme süreleri minimuma indirilecek.
Kaynak: İHA