GÜNCELLEME 3 - Otobüs Durakta Bekleyenlere Çarptı Açıklaması 3 Ölü

Üsküdar'da bir halk otobüsü, önce başka bir halk otobüsüne, sonra durakta bekleyenlere çarptı Kazada, 2'si kadın 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı Sürücüler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü Halk otobüsünün dün hizmete başladığı öğrenildi DETAYLAR VE SÜRÜCÜLERİN İSİMLERİ EKLENDİ.

GÜNCELLEME 3 - Otobüs Durakta Bekleyenlere Çarptı Açıklaması 3 Ölü
Üsküdar'da kontrolden çıkan halk otobüsünün durakta bekleyenlere çarpması sonucu, 2'si kadın 3 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde seyir halindeki Ataşehir-Kadıköy seferini yapan Selim Karakaya yönetimindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada Turan Duman yönetimindeki 34 TP 7072 plakalı İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarptı.

Durakta bekleyen yolculardan Aygül Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Perihan Çelik yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan 3 kişiden 2'si Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğeri Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaza nedeniyle Dr. Eyüp Aksoy Caddesi, Üsküdar istikametine kapatıldı.Yaklaşık 3 saat trafiğe kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından açıldı.

Sürücüler ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

- Sefere dün başlamış

Bu arada İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yapılan açıklamada, kazaya neden olan otobüsün dün itibarıyla hizmete başlamış yeni nesil bir araç olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Elim kaza nedeniyle derin üzüntülerimizi ifade ederken vefat eden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret, ailelerine ve akrabalarına baş sağlığı, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." ifadelerine de yer verildi.
Kaynak: AA