Etiyopyalı Türkiye Mezunlarından Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Türkiye'deki üniversitelerden mezun Etiyopyalılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirttti.

Türkiye Mezunları Kalkınma ve Dayanışma Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de eğitim alan Etiyopyalıların, Türkiye’nin uluslararası teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar desteklediği kaydedildi.

Açıklamada, "Etiyopyalı Türkiye mezunları olarak harekat bölgesindeki askerlere desteklerimizi ifade ediyor ve onların safında olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz. Rabb'imizden, Türkiye’ye ve Türk ordusuna muvaffakiyet nasip etmesi için dua ediyoruz. Türkiye, Türkiye’den büyüktür." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye mezunlarının her zaman ve zeminde Türkiye’nin yanında olduğuna işaret edilen açıklamada, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Türkiye'de eğitim alan öğrenciler tarafından 2010'da kurulan dernek, Etiyopya'da kalkınma, eğitim ve sosyal yardım çalışmaları yürütüyor.

Kaynak: AA