Eski Başkan Kazım Kolcuoğlu İçin İstanbul Barosu'nda Tören Düzenlendi

Hayatını kaybeden İstanbul Barosu Eski Başkanı Kazım Kolcuoğlu için İstanbul Barosu’nda tören düzenlendi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Murat Durakoğlu, İstanbul Barosu Eski Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Ümit Kocasakal törene katılırken, Kolcuoğlu’nun cenazesi, Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Eski Başkan Kazım Kolcuoğlu İçin İstanbul Barosu'nda Tören Düzenlendi
73 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Barosu Eski Başkanı Kazım Kolcuoğlu için İstanbul Barosu’nda tören düzenlendi.

İstiklal Caddesi’nde bulunan İstanbul Barosu’nda düzenlenen törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Murat Durakoğlu, İstanbul Barosu Eski Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Ümit Kocasakal’ın yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu’nın cenazesi araçla İstanbul Barosu önüne getirildi.

Kolcuoğlu’nun cenazesi, dostlarının yardımıyla baro önünde hazırlanan platforma konuldu. Törende Kolcuoğlu için dua edildi.

İstanbul Barosu adına konuşan Başkan Murat Durakoğlu, “Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir ismi kaybettik. Onun kalbi duruncaya kadar bu ülkede demokrasi için, insan hakları için, adalet için savaştı. Ona çok şey borçluyuz’’ ifadelerini kullandı.

Kolcuoğlu’nun gülen yüzüyle hatırlanacağını vurgulayan İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, “O, bizim akıllarımızda gülen yüzüyle kalacak. İnce bir mizah anlayışı vardı. Ne mutlu onunla beraber olanlara, tanıyanlara. Biz başkanımızı kaybetmedik, hep bizimle beraber olacak. Nurlar içinde yatsın. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Çünkü anılar hiçbir zaman unutulmaz’’ şeklinde konuştu.

Hukuk camiasına sabırlar dileyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Onu tanıma mutluluğuna, onuruna erişmemiş olanlara onu anlatma zamanı şimdi. Bu İstanbul Barosunun sorumluluğu olduğu kadar, Türkiye Barolar Birliği’nin de sorumluluğudur. Nurlar içinde yatsın, camiamıza sabırlar diliyorum’’ dedi.

İstanbul Barosu’nda düzenlenen törenin ardından Kolcuoğlu’nun cenazesi kılınacak cenaze namazı için Levent Camii’ne götürüldü.
Kaynak: İHA