Çorum'dan Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra Türkiye'nin sınırlarının güvenliği, ulusal birlik ve bütünlüğü açısından çok büyük bir önem arz eden Zeytin Dalı Harekatı'nın, sadece Türkiye için değil bölgede yaşayan bütün halklar için barış ve huzur getireceğini söyledi.

Rektör Alkan başkanlığında Hitit Üniversitesi'nde, İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zeki Kanbur ve platformu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Zeytin Dalı Harekatı hakkında istişare toplantısı yapıldı.

Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından büyük bir tehdit oluşturan terör kuşatmasına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın önemine dikkat çekilen toplantıda, üniversite tarafından 9 Şubat'ta geniş katılımlı "Terörü Telin ve Zeytin Dalı Harekatı'na Destek" konulu basın açıklaması yapılması kararlaştırıldı.

Rektör Alkan, yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra Türkiye'nin sınırlarının güvenliği, ulusal birlik ve bütünlüğü açısından çok büyük bir önem arz eden Zeytin Dalı Harekatı'nın, sadece Türkiye için değil, bölgede yaşayan bütün halklar için barış ve huzur getireceğini söyledi.

Terörün sadece Türkiye'nin meselesi olmadığını, insanlığın evrensel bir sorunu olduğuna dikkat çeken Alkan, Türkiye'nin güvenliği açısından yürüttüğü operasyonların haklılığının ve meşruluğunun ortada olduğunu vurguladı.

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Kanbur ise, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin emperyal güçler arası mücadelelerin ve terör örgütleri üzerinden yürütülen vesayet çatışmalarının hem Türkiye hem de Ortadoğu Müslüman halkları açısından tamiri mümkün olmayan hasarlara ve tahriplere yol açtığını ifade ederek, bu bağlamda üniversite ile birlikte kamuoyunda bu konuya dair duyarlılığı arttıracak birtakım faaliyetler yürütmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA