Çorum'da 'İmam Hatip Okulları' Çalıştayı Düzenlendi

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Okulları çalıştayı düzenlendi.

Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen ve il genelindeki İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlerinin katıldığı çalıştayda, eğitim öğretim konuları ve başarının artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, idarecilerin ve öğretmenlerin eğitim alanında büyük sorumlulukları olduğunu belirterek, "Yaptığımız işe hakimiyetimiz çok önemli. Eğitimde her şeyin bizim kontrolümüz altında olması, her şeye bizim yön vermemiz gerekiyor. Hep birlikte Türkiye olarak çalışıyoruz. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin." dedi.

"Maarif ordusu olarak sorumluğumuz büyük. İyi bir nesil yetiştirmek için çalışacağız" diyen Büyük, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz konumun sorumluluğunu yerine getirmeliyiz. 94 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin vebali bizim omuzlarımızda. Heba edecek bir öğrencimiz dahi yok.

Bugün çok iyi fiziki şartlara sahibiz. Karşılık beklemeden hasbi olarak çalışacağız. Çocuklarımızın akademik başarıları yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler yapacağız. Tam gün eğitim yapıyoruz. Kalan zamanı bu faaliyetlere ayırmalıyız. Hep birlikte vatanını, milletini, bayrağını, ailesini seven bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır tarafından değerlendirme sunumu yapılan çalıştayda, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak tarafından okul müdürlerine din öğretiminin önemi ve öğretim yöntemleri konusunda bilgi verildi.

Kaynak: AA