Bursa'da FETÖ/PDY Davası

'ByLock' kullandığı iddiasıyla tutuklandıktan 9 ay sonra serbest bırakılan ve 'Mor Beyin' uygulaması mağduru olduğu gerekçesiyle geçen ay görevine iade edilen eski Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Baş, hakim karşısına çıktı

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla tutuklanan ve yaklaşık 9 ay sonra serbest bırakılan eski Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş'ın yargılanmasına başlandı.

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Mor Beyin" uygulaması mağduru olduğu gerekçesiyle geçen ay görevine iade edilen tutuksuz sanık Bursa İstinaf Mahkemesi Savcısı Fahrettin Baş ve avukatı katıldı.

Baş, hakimlik mesleği boyunca FETÖ/PDY'ye karşı durduğunu, örgütle mücadele içinde olduğunu, özel yetkili 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yaptığı dönemde "İzmir'de görülen casusluk dosyası", "gazinocular dosyası", "Sevil Sevimli dosyası", Mehmet Baransu ve Ramazan Akyürek'in takipsizlik kararının kaldırılması ve tutuklanma kararı verilmesi gibi birçok dosyada örgüt aleyhinde kararlar aldığını söyledi.

Baş, "ByLock kullandığım iddiasıyla 9 ay tutuklu kaldım. Bakanlığın yaptığı çalışmayla 'Mor Beyin' virüs programıyla ByLock listesinde adımın geçtiği anlaşıldı. Göreve iade edildim. Halen İstinaf Mahkemesi Savcısı olarak görev yapmaktayım. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen eski Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihat Koçak da "Fahrettin Baş'ın FETÖ ile alakalı olduğu yönünde beyanda bulunmadım. Bu beyanımı tekrar ederim." dedi.

Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaa hazırlanması için başsavcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA