Bismil Belediyesinden Eğitime Destek

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kentte başlattığı okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında Bismil Belediyesi, 27 anaokuluna malzeme desteğinde bulundu.

Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, ilçedeki 27 anaokulu için temin edilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilen malzemeleri inceledi.

Gülenç, yaptığı açıklamada, Vali Güzeloğlu öncülüğünde başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği çerçevesinde çalışma yaptıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucu okul öncesi okullaşma oranında geçen yıla göre artış yaşandığını anlatan Gülenç, imkanlar ölçüsünde okullara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Gülenç, çocukların daha iyi bir eğitim alması gayretinde olduklarını dile getirerek, "Karacadağ Kalkınma Ajansının okul öncesi eğitim projelerinden faydalanmaları için müdürlere projelerin hazırlanma talimatı verdik. Biz de bu projelerin gerek hazırlanmasına, gerekse projeye ortak olma ve maddi destek olma konusunda belediye olarak hazırız." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da kentteki anaokullarının oyuncak, halı, masa gibi ihtiyaçlarını karşılayan belediye yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA