-Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Açıklaması

'ODTÜ, Hacettepe ve İTÜ gibi bizler de bilim adamı yetiştirmemiz gerekiyor, film adamı değil. Bunun için de akademik personel desteğine ihtiyacımız var'

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi İstişare Toplantısı’nda, üniversitede görevli 397 akademisyenle bir araya geldi.

Durmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devletin birçok kurumunda olduğu gibi üniversitelerde de yapılandığını söyledi.

Batman Üniversitesi'nde de FETÖ ile mücadele yapıldığını hatırlatan Durmuş, "Bu kapsamda FETÖ ile bağlantılı olan birçok kişi soruşturmaların selahiyeti açısından açığa alındı. Kimisi görevine geri döndü kimi ise Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) görevden uzaklaştırıldı. Bu terör örgütü ile mücadelenin bittiği anlamını taşımıyor. Mümkün olduğunca içimizden ayıkladık. Şimdi de üniversiteyi siz değerleri akademisyen kardeşlerimizle yönetme dönemi başladı." diye konuştu.

-"Bilim adamı yetiştirmemiz gerekiyor, film adamı değil"

Batman’ın bir petrol kenti olduğunu anımsatan Durmuş, Batman’ın petrol kadar artık üniversitesiyle bir eğitim kenti olarak anılması gerektiğini savundu.

Durmuş, bunun için her akademik personele, görevler düştüğünün altını çizerek, şunları kaydetti:

"Her akademik personel mutlaka diğer üniversitelerdeki bir akademisyen arkadaşını buraya çekmesi gerekiyor. Bu vesile ile hem akademik kadromuzu güçlendirmiş olacağız, hem de üniversitemizin, kentimizin eğitim kalitesini, seviyesini yükseltmiş olacağız. Bir ODTÜ, bir Hacettepe, bir İTÜ gibi bizler de bilim adamı yetiştirmemiz gerekiyor, film adamı değil. Bunun için de akademik personel desteğine ihtiyacımız var."
Kaynak: AA