Batman'da Ahmet Kaya Ve Yusuf Hayaloğlu Vefa Gecesi

Batman’da 3’üncü Geleneksel Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu vefa gecesi düzenlendi. Geceye katılan vatandaşlar Ahmet Kaya’nın birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti.

Batman'da Ahmet Kaya Ve Yusuf Hayaloğlu Vefa Gecesi
Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya’nın onur konuğu olarak katıldığı gece Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya dışında sunucu Muhammed Ancu Yusuf Hayaloğlu’nun şiirlerini okurken, yerel sanatçılardan Selman Tunç ise seslendirdiği şarkılarla konukları mest etti. Konser öncesi düzenlenen vefa gecesi hakkında konuşan Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa KayaAhmet Kaya vefa gecesi olarak düzenlenen bu etkinlik bence çok güzel ve yerinde bir etkinlik. Muhammed Ancu’ya çok teşekkür ediyorum buna ön ayak olduğu için. Batman Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin’e de gerçekten çok teşekkür ediyorum çok ilgilendi çünkü. Bize bu salonu verdi, başka bir ihtiyacınız varsa giderelim dedi.

Her türlü imkanları sağlarız şeklinde bir yorumda bulundu. Biz de bu yüzden Batmanlılara özellikle ve buraya bizi izlemeye gelen Batmanlı izleyicilere, dinleyicilere ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin asıl anlamı onlardı. Batman’da sanata ve sanatçıya verilen değeri görmüş oldum böylece. Bence Türkiye’nin sayılı yerlerinden biridir Batman. Sanata ve sanatçıya bu kadar değer verileceğini tahmin etmiyordum. Gerçekten etkilendim" dedi.



"Onun bıraktığı yerden ben nerede kalmıştık diyorum"

Yaklaşık 18 senedir hiçbir şey yapmadığını belirten Kaya, çünkü insanların bazı şeyleri doğru algıladığı gibi yanlış da algılayabileceğini belirtti.

Kaya, "O yüzden 17-18 yıllık bir aradan sonra biz böyle bir şeye soyunduk. Hem Türkiye’nin bütün illerinde, hem Avrupa’da ve Kıbrıs’ta özellikle Ahmet Kaya anma geceleri yapıyoruz. Sevgili kardeşimi canlı tutmaya, ayakta tutmaya çalışıyoruz. Çünkü o büyük bir değerdi gerçekten. Daha yapacağı çok şey varken aramızdan ayrıldı. Onun bıraktığı yerden ben nerede kalmıştık diyorum. O ölmedi, yüreğimizde yaşıyorsa eğer şarkılarının da yaşaması lazım. Tabi biliyoruz ki Türkiye’nin her tarafından binlerce kişi Ahmet Kaya geceleri yapıyor, Ahmet Kaya şarkıları söylüyor, Ahmet Kaya ile ilgili yalan yanlış bilgiler veriyorlar. Biz biraz da bunlara dur demek için özellikle izleyicilerden ve dinleyicilerden gelen tepkiler, ’Mustafa ağabey artık sen çık piyasaya, çünkü en doğru şeyi sen biliyorsun, sen yap. Bizde doğru kaynaktan doğru bilgiyi alalım’ dediler ve bizde onun üzerine böyle projeler geliştirdik. Önümüzde çok daha büyük projelerimiz var Ahmet ile ilgili. Sürpriz olsun Ankara’dan başlıyor proje. Bütün Türkiye’yi kapsayacak. Hatta yurt dışını da fethedeceğiz. Ahmet’in bir rüyası vardı, hayali vardı kimse onu bilmez ama biz onu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

3’üncü Geleneksel Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu vefa gecesini düzenleyen sanat merkezi işletmecisi Muhammed Ancu, bu sene 3’üncüsünü yaptıklarını söyledi.

Ancu, "Artık bunu geleneksel hale getirdik. Biz buna artık 3’üncü geleneksel Ahmet Kaya gecesi diyoruz. Tabi ben Yusuf Hayaloğlu’nu da ekledim böyle bir geceye. Çünkü Ahmet Kaya’nın şarkılarının çoğunun sözleri Yusuf Hayaloğlu’na aittir. Bu geceye anma demedim, vefa dedim bu yüzden. Bu hepimizin borcudur. Çünkü hepimiz onun şarkıları dinliyoruz, onun şarkıları ile büyüdük. O şarkılarda anlatılan kardeşlik, sevgi dolu şeylerle büyüdük biz. Bu yüzden bunun bir borcumuz olduğunu düşündüğüm için Batman’da böyle bir şey başlatmak istedim özellikle. Çünkü kültürel anlamda çok hızlı ilerleyemiyoruz. Bu tarz projeler hem Batman’ı tanıtmak adına hem de Batman’daki sanatçıları tanıtmak adına çok büyük bir imkandır, çok büyük bir platformdur. Bu yüzden bende bunu geleneksel hale getirip 4’ünü 5’ini ömrüm yettiğince yapmaya devam edeceğim. Çünkü Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu’nun bendeki yeri çok çok farklıdır. Ahmet Kaya’nın bir sözü vardı; ben öldükten sonra değil şimdi anlaşılmak istiyorum. Bu Kaya ailesinin hepsi için geçerli. Kaya ailesinin hepsi büyük bir mücadele verdi. Ahmet Kaya’nın çektiği acıları bütün aile çekti. Bu yüzden Kaya ailesi benim için çok çok önemlidir. Bu 3’üncü programda da onur konuğumuz Mustafa Kaya’yı davet ettik ve sağ olsun kırmadı geldi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA