Avusturya'da Aşırı Sağcı Eyalet Meclisi Üyesi İstifa Etti

Aşağı Avusturya Eyalet Meclisi Milletvekili Landbauer, Nazi propagandası içeren kitapla ilişkilendirilmesi üzerine görevinden istifa etti ve parti üyeliğini dondurma kararı aldı.

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinin (FPÖ) Gençlik Kolları Başkanı ve Aşağı Avusturya Eyalet Meclisi Milletvekili Udo Landbauer, Nazi propagandası içeren "Germania" adlı kitapla ilişkilendirilmesi nedeniyle görevinden istifa etti ve parti üyeliğini dondurdu.

Landbauer, yaptığı açıklamada, medyanın kendisine yönelik karalama kampanyası yürüttüğünü ileri sürerek, ailesini bu çatışma ortamından uzak tutmak için böyle bir karar aldığını söyledi.

Nazi düşüncesinin övüldüğü "Germania" adlı kitapla ilişkisi olmadığını savunan Landbauer, Aşağı Avusturya Eyalet Meclisi milletvekilliğinden istifa ettiğini ve parti üyeliğini dondurma kararı aldığını dile getirdi.

Neonazi Alman milliyetçi gençlik oluşumu Burschenschaft Derneğinin Aşağı Avusturya'ya bağlı Wiener Neustadt bölge başkanlığını da yürüten Landbauer, bu oluşumla ilişkisini de askıya alacağını ifade etti.

Udo Landbauer’in bölge başkanlığını yürüttüğü Burschenschaft Derneği tarafından 1997’de yayımlanan Germania adlı kitapta, Nazi düşüncesi ve Yahudilere yönelik katliamları öven ifadeler yer alıyor.

- Cumhurbaşkanı ve başbakandan tepki

Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, söz konusu kitapta yer alan ifadelerin "utanç verici" olduğunu belirterek, ilgili kişilerin siyasette yerlerinin bulunmadığını vurguladı.

Başbakan Sebastian Kurz ise Landbauer'in aldığı kararın yerinde olduğunu belirterek, Germania adlı kitapta yer alan ifadeleri "ırkçı, antisemitik ve iğrenç" olarak tanımladı.
Kaynak: AA