'Avrasya Tüneli Geçişinde KDV Yüzde 18'Den Yüzde 8'E İnecek'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yarından itibaren Avrasya Tüneli geçişinde KDV yüzde 18’den yüzde 8’e inecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Tünel geçiş fiyatları ile ilgili konuşan Arslan, “Şartnameler hazırlanırken uluslararası ihaleler olduğu için dövize endeksli fiyatlar belirlendi. Sözleşmemizde böyle 2 Ocak’taki döviz kuru esas alınıyor. Herkesin malumu bu 2017 yılı 2 Ocak’taki döviz kuru esas alınıyor, sonra 2018’deki döviz kuru yine esas alınıyor. Daha sonra aradaki artış oranında fiyatlar artıyor. 16 lira 60 kuruş olan ücretlerimiz 21 lira olarak öngörüldü.

Minibüslerin de bunlarla çarpan etkisinde bir artışı var, o da 24 lira 90 kuruştan 31 lira 50 kuruşa yükselmiş oldu” ifadelerini kullandı.

“KDV’Yİ YÜZDE 18’DEN YÜZDE 8’E İNDİRECEĞİZ”

Zam yapmak istemediklerini belirten Bakan Arslan, “Döviz kurundaki artışa bağlı olarak 1 yıl sonra fiyatlar arttığında Avrasya’da diğerlerinden farklı olarak yılbaşında yansıttık. Avrasya’da farklı olan 2 Ocak’tan 2 Ocak’a kadar olan artışı hesaplıyoruz ancak 1 Şubat itibari ile uyguluyoruz. Dolayısıyla geçen yıl döviz kurlarındaki fazla oynamadan dolayı rakam yüksek çıktı. Uygulamaya başlayınca hesabını yaptık. Cumhurbaşkanı’na da arz ettik. Bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarmak için çalışmaları başlattık. Resmi Gazete’de yayımlanınca yarın gece itibariyle Avrasya Tüneli geçişlerinde KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indireceğiz. Geçişler küçük araçlar için 19.20 TL olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA