Ahıska Türk'ü Gençler 'Öz Vatan' Nöbetine Uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Yıldırım'ın koordinesinde Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türklerinden 3 genç, vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine gönderildi Davul zurna eşliğinde birliklerine uğurlanan Ahıskalı gençler, Türkiye'ye gelen soydaşları arasında öz vatanlarında nöbet tutacak ilk askerler olacak Askere giden Ahıskalı genç Efrailoğlu: 'Türkiye'de, vatanıma askerlik yapacağım için çok mutlu ve gururluyum. Bu vatanın ekmeğini yediğimiz gibi askerliğini de yapmamız gerek. Ne mutlu Türküm diyene'

Ahıska Türk'ü Gençler 'Öz Vatan' Nöbetine Uğurlandı
YAKUP BAKAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinesinde Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türklerinden 3 genç, ilk kez öz vatanlarında askerlik yapmak için birliklerine uğurlandı.

Üzümlü ilçesinde iskan edilmeye başlandıktan sonra vatandaşlık hakkı alan Ahıska Türkleri, öz vatanlarında askerlik görevini yapacak olan ilk gençlerini birliklerine uğurlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile ilçeye yerleştirilen Ahıska Türkleri arasında ilk kez öz vatanlarında askere giden Ahıskalı 3 genç için ilçede uğurlama programı gerçekleştirildi.

Uğurlama programı öncesi ilçede yaşadıkları evlerinin yer aldığı alanda bir araya gelen Ahıska Türkleri, önce askere gidecek gençlerin evlerinin önüne giderek dua etti.

Ardından Ahıskalı gençler için davul, zurna ve akordeon eşliğinde müzik çalındı. Yöresel oyunların sergilendiği uğurlamada, duygusal anlar yaşandı.

Aile bireyleriyle tek tek helalleşen Ahıskalı gençler, daha sonra araç konvoyuyla ilçe merkezine giderek Burdur'daki birliklerine teslim olmak üzere yola çıktı.

- "Bu vatanın ekmeğini yediğimiz gibi askerliğini de yaparız"

Ahıskalı gençlerden Murat Efrailoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlik yapacağı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de, vatanıma askerlik yapacağım için çok mutlu ve gururluyum. Bu vatanın ekmeğini yediğimiz gibi askerliğini de yapmamız gerek. Ne mutlu Türküm diyene." dedi.

Diğer Ahıskalı genç Kemran Seyfat da Zeytin Dalı Harekatı'na da gitmeye hazır olduklarını söyleyerek, "Askere gideceğim için çok mutluyum. Vatana hizmet etmeye gidiyorum, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Gerek olursa Afrin'e de gidip elimizden gelen yardımı ederiz. Yeter ki vatan sağ olsun." dedi.

Vatani görevini yapmak için askere giden Ahıska Türk'ü Mardali Binalioğlu'nun babası Yunus Binalioğlu ise oğlunu askere gönderdiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Vatan için ellerinden geleni yapmaktan çekinmeyeceklerini vurgulayan baba Binalioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sağ selamet gidip gelsinler. Canımız vatana feda olsun, lazım olursa Afrin'e de gideriz. Duygularım çok hoş, üzülecek bir şey yok, canımız vatanımız sağ olsun. Allah cümlesini böyle günlere ulaştırsın. Allah'a şükürler olsun ki bana bir evlat vermiş ve onu askere gönderiyorum, çok mutluyum."
Kaynak: AA