AFAD Müdürü 'Afad Bebeği' İlk Yaşında Yalnız Bırakmadı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde geçen yıl meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremden iki hafta sonra dünyaya gelen ve dedesinin bölge sakinleriyle yakından ilgilenen AFAD'ın ismi verdiği bebeği ilk yaşında adaşı kurumun il müdürü ziyaret etti AFAD İl Müdürü Yılmaz: 'Afad isimli bir bebeğin dünyaya gelmesinden dolayı memnun olduk. O dönemlerde deprem bölgesinde çocuklara 'Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?' diye sorduğumuzda 'AFAD'cı olacağım' diyorlardı, bu da bizi ziyadesiyle memnun etmektedir'

AFAD Müdürü 'Afad Bebeği' İlk Yaşında Yalnız Bırakmadı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremden iki hafta sonra dünyaya gelen ve bölge sakinleriyle yakından ilgilenen AFAD'dan etkilenen ailesince bu isim verilen bebeğe, ilk yaşında adaşı kurumun il müdürü Levent Yılmaz, evinde ziyarette bulundu.

Levent Yılmaz, 6 Şubat depreminden 14 gün sonra Şaban ve Söylemez Yavuz çiftinin dünyaya gelen erkek bebekleri Afad Yavuz ile evinde bir araya gelerek, aileye ve bebeğe hediyeler verdi.

Gülpınar köyünde yaşayan Şaban ve Söylemez Yavuz çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü Afad Yavuz’un ismini koyan dedesi 69 yaşındaki Şerafettin Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremi ve sonrasında yaşanan sarsıntılardan etkilenerek torununun ismini "Afad" koydurduğunu söyledi.

Yavuz, 18 yıl önce emekli olduğunu ve oğluyla yan yana evlerde oturduklarını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Geçen yıl gelinim hamileydi. Hamileliğinin son zamanlarında depremler oldu. Bize AFAD ekipleri yetişti. AFAD ekipleri başta barınacak yer ve yemek olmak üzere her şeyimizle ilgilendi, yardımcı oldu. Halka yardımcı oldular. Depremlerin olduğu süreçte yağmurlu ve soğuk bir havada torunum dünyaya geldi. 'Adını ne koyalım?' diye düşündük. Ben de oğluma zor zamanlarda AFAD’ın tüm köylülere yardımcı olduğunu söyleyip, adını Afad koymasını istedim. Oğlum da beni kırmadı ve çocuğun adını Afad koyduk." dedi.

- "Bebeğe Afad isminin konulmasından memnun olduk"

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz da Yavuz ailesinin bebeğinin depremden 14 gün sonra doğduğunu hatırlattı.

Ekiplerin çalışmasından etkilenen ailenin bebeklerinin adını "Afad" koyduğunu anlatan Yılmaz, "Dünyalar tatlısı bir çocuk. Afad isimli bir çocuğun dünyaya geldiğini depremden 3-4 ay sonra öğrendik. Bu arada iyileştirme çalışmalarımız vardı. Bugün bebeğimizi ziyarete geldik. Afad isimli bir bebeğin dünyaya gelmesinden dolayı memnun olduk. O dönemlerde deprem bölgesinde çocuklara 'Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?' diye sorduğumuzda AFAD'cı olacağım diyorlardı, bu da bizi ziyadesiyle memnun etmektedir." sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA