5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü

Kütahya'da bir grup gönüllü üniversite öğrencisi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında kentte etkinlik düzenledi.

Kütahya Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte buluşan gönüllü gençler, hem birlikte yapmış oldukları çalışmaları konuştu, hem de müzik eşliğinde eğlendi.

Gönüllüler adına gazetecilere açıklamada bulunan Beyza Çıtak, Kütahya'da birçok faaliyeti gönüllü arkadaşları ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gönüllüler gününde de, gönüllüleri bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini belirten Çıtak şöyle konuştu:

"TEGV ilköğretim çağı çocuklarımıza ücretsiz okul içi ve okul dışı saatlerde eğitim desteği vermektedir. Vakıf etkinliklerini Türkiye genelinde 65 bine yakın aktif gönüllüsü ile eğitim parkı, öğrenim birimi, ateş böceği birimi olmak üzere 73 noktada gerçekleştirmektedir. Kütahya’mızda da ateş böceği birimi var. Gönüllüler topluluğu olarak gerçekten güzel işleri beraber yapıyoruz.

Bugün de güzel işlere imza atan gönüllüleri bir araya getirerek tanışmalarına ve kaynaşmalarına vesile olalım istedik. Çünkü toplumda insanlar birbirlerine selam vermeyi dahi ihmal edebiliyorlar. Biz istiyoruz ki bir dayanışma ve işbirliği olsun."

Arkadaşları aracılığıyla gruba dahil olan gönüllü gençlerden Ömer Çetinkaya da, gönüllü faaliyetlerde yer almaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA