Mersin'de Avukatlardan Kadın Cinayetine Tepki

Kentte bir grup avukat, banka çalışanı Cemile A.E'nin kocası tarafından öldürülmesini protesto etti İçel Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner: 'Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması, kasten ve korkunç bir şekilde işlenen bu suç için hiçbir indirimin yapılmaması hepimizin ortak mücadelesi olacaktır'

Mersin'de Avukatlardan Kadın Cinayetine Tepki
İçel Barosu avukatları, banka çalışanı Cemile A.E'nin kocası tarafından öldürülüp, cesedinin parçalanarak mezarlığa gömülmesine ilişkin protesto gösterisi düzenledi.

İçel Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi ve bir grup avukat, Cemile A.E'nin kocası tarafından öldürülmesini protesto etmek için İçel Adliyesindeki baro binasında bir araya geldi.

Tepki eylemine Cemile A.E'nin bazı aile üyeleri de destek verdi. İçel Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner, burada yaptığı konuşmada, mağdur aileye başsağlığı dileyerek, cinayeti kınadı.

Olayın ardından tutuklanan sanığın, cinayeti "canavarca hisle" işlediğini ifade eden Güner, "Sanığın işlemiş olduğu bu suç nedeniyle yaptığı savunma, kadın cinayetleri sanıklarının yapmış olduğu 'kalıp savunmadan' başka bir şey değildir. Yargılama süreci boyunca ailenin yanında olacağız. Cemile için adalet sağlanana dek hukuksal mücadelemiz devam edecektir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması, kasten ve korkunç bir şekilde işlenen bu suç için hiçbir indirimin yapılmaması hepimizin ortak mücadelesi olacaktır." diye konuştu.

Güner, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

İçel Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi gerektiğine işaret ederek, cinayetin adli sürecinde ailenin yanında olacaklarını kaydetti.

-Olay

İçel'in merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde yaşayan M.E (36), 34 yaşındaki eşi Cemile A.E'nin kayıp olduğunu iddia ederek polis merkezine başvurmuş, kadının ailesinin çiftin boşanma aşamasında olduklarını ve kızlarının öldürülmüş olabileceğini bildirmesi üzerine Cinayet Büro Amirliği ekiplerince çiftin evlerinde arama yapılmıştı.

Evde yapılan aramada kan izlerine rastlanması üzerine M.E, 2 Aralık'ta gözaltına alınırken, kadının cesedinin parçalara ayrıldığı tespit edilmiş, cesedin bazı parçaları İçel Şehir Mezarlığı'nda bulunmuştu.

Zanlı, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA