Doğuştan Böbrek Hastasına Organ Nakli

Çanakkale’de, doğuştan böbrek hastası 62 yaşındaki Doğan Volkan Suda, organ bağışıyla sağlığına kavuştu Doğan Volkan Suda: 'Elimde telefon 24 saat 'Şimdi haber gelecek' diye bekledim. Su içmek çok büyük bir mutluluk. Hep kısıtlandık. Esaret sona erdi'

Doğuştan Böbrek Hastasına Organ Nakli
Çanakkale’de, doğuştan böbrek hastası olup son 4 yıldır diyalize bağlı yaşayan 62 yaşındaki Doğan Volkan Suda, organ bağışıyla sağlığına kavuştu.

Evli ve iki çocuk babası 62yaşındaki Doğan Volkan Suda, böbrek hastası olarak doğdu.Yıllarca hastalıkla mücadele eden Suda, 4 yıl önce böbreklerintamamen iflas etmesi sonucu diyalize bağlı yaşamayabaşladı.

Diyalize bağlanması nedeniyle zor günler geçiren Suda, 1,5 yıl önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)Organ Nakli Merkezine başvurdu. Tedavisine burada devam edilen Suda, organ listesine girerek kendisine uygun böbreğibeklemeye başladı. 1,5 yılın sonunda nakil bekleyenlerde ilk sırada olan Suda'ya 3 saatlik ameliyatla böbrek nakli yapıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi OrganNakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, yaptığı açıklamada, hastanın, anadan doğmaböbrekten rahatsızlık yaşadığını ifade etti.

Hastanın,kistlerin hasar verdiği böbrekte organ yetmezliğiyle sonuçlanan hastalıkla mücadele ettiğini vurgulayan Alan, "DoğanBey bu böbrek hastalığıyla yıllarca mücadele etti ama 4 yılönce böbrekler tamamen iflas etti ve diyalize girmeye başladı.Haftada 3 kez, 4-5 saat diyalizde bağlı kalmak iş hayatını,evlilik hayatını, sosyal hayatını etkiliyordu. Bundan bir an öncekurtulmak istedi. Makineye bağlı yaşamak istemedi ve bize müracaatetti. Biz gerekli tetkikleri yaptık ve Doğan Bey'e beyin ölümügerçekleşen bir hastadan organ çıkarım listesini aldık." diye konuştu.

Alan, Suda'nın ÇOMÜ Organ Nakli Merkezine 1,5 yıl önce kayıt olduğunu hatırlatarak, "Balıkesir'debeyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları, organlarıbağışladı ve böbrekler bizim merkezimize sunuldu. Biz de Bakanlıktan hasta listesi istedik. İlk sırada Doğan Bey vardı.Doku ve kan grubu uyum testleri yapıldıktan sonra Doğan Bey'e uyumolduğu saptanınca kendisini ameliyata aldık. 3saatlik bir operasyonla Balıkesir'deki hastanın sol böbreğiniDoğan Bey'e naklettik. Operasyon sonrası hastamız gayet iyidurumda. Birkaç gün içinde kendisini taburcu edeceğiz." dedi.

Organ nakli sonrası sağlığına kavuşan DoğanVolkan Suda ise yıllardır iyileşmenin özlemiyle yaşadığını belirterek, "Elimde telefon 24 saat 'Şimdi haber gelecek' diye bekledim. Su içmek, çokbüyük bir mutluluk. Hep kısıtlandık. Esaret sona erdi. Hocama çok teşekkür ederim. Ben 71. vakasıymışım. Çok önemli bir rakam. 71 kişiyi hayata döndürmek çok müthiş bir rakam. Allah'tan başarılarının devamını diliyorum. " ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA