Bitlis'te 'Karadeniz Rüzgarı' Esti

Mutki ilçesinde 'Kitap Sokağı'nın açılış töreninde vatandaşlara bir ton hamsi dağıtıldı, kemençe ve davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisi sunuldu.

Bitlis'in Mutki ilçesinde vatandaşlara bir ton hamsi dağıtıldı.

Kaymakamlık tarafından Kiler Caddesi'nde yapımı tamamlanan "Kitap Sokağı"nın açılışı için tören düzenlendi.

Törenin ardından vatandaşlara bir ton hamsinin dağıtıldığı şenlik düzenlendi, Karadeniz ve Bitlis halk oyunları gösterisi sunuldu.

Vatandaşlar büyük kazanlarda pişirilen hamsiden yiyebilmek için kuyruk oluşturdu.

Kar yağışına rağmen caddede toplanan vatandaşlar davul zurna ve kemençe eşliğinde eğlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Serkan Şahin, şenlikte yaptığı konuşmada, "Kitap Sokağı"nın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasının önemine işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz katılacakları bilgi yarışmalarında ve sınavlarda karşılarına çıkacak sorularda, bu sokaktan geçerken okudukları kitaplardan yardım alacaklar. Kitap Sokağı'nı herkesin buradaki kitapları görüp okuması temennisiyle açtık. Bunu yaparken aynı zamanda Karadenizli olmam vesilesiyle doğuyla batı arasındaki kardeşliğe vurgu yapmak için bir ton hamsi aldık. Yağışlı havaya rağmen katılan herkese teşekkür ederim."

Açılışa Bitlis Vali Yardımcıları Tekin Erdemir ve Tamer Kılıç, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA