Polonya'da Pazar Günü Ulusal Yas İlan Edildi

Çekya’da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden 12 Polonyalı madenci için 23 Aralık Pazar günü ulusal yas ilan edildi.

Çekya’nın doğusunda Polonya sınırı yakınlarında yer alan Karwina kentinde dün akşam meydana gelen maden kazasında 13 madenci yaşamını yitirmiş, 10 madenci de yaralanmıştı. Metan gazı patlaması sebebiyle hayatını kaybeden 13 madenciden 12’sinin Polonyalı olması üzerine Polonya’da 23 Aralık Pazar günü ulusal yas ilan edildi. Buna göre önümüzdeki Pazar günü ülke çapında bayraklar yarıya inecek, düzenlenmesi planlanan her türlü kitlesel yarışma, eğlence, kutlama programları iptal edilecek.

Öte yandan patlamanın meydana geldiği yerde bulundukları tahmin edilen 23 madencinin 13’ünün cesedine ulaşan, 10 madenciyi de yaralı olarak kurtaran arama kurtarma ekipleri madendeki yoğun metan gazı sıkışması nedeniyle çalışmalarına bir süreliğine ara verdi. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile Çekya Başbakanı Andrej Babis bugün patlamanın meydana geldiği madende incelemede bulunacak.
Kaynak: İHA