Hacivat Ve Karagöz Gösterisi

Tunceli Valiliği ve Belediyesi tarafından Hacivat ve Karagöz, okul öncesi ve ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerle Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocuklarla buluşturuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Hacivat ve Karagöz gösterisi, Kültür Bakanlığı Karagöz Sanatçıları Mehmet Melih Salcan ve Mahmut Salcan tarafından ilk olarak Kültür Merkezinde okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için daha sonra da Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için sahnelendi.

İki gün süren etkinlikte çocuklar gölge oyunu Hacivat ve Karagöz ile tanıştı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, şunları kaydetti:

"Kültürümüzü gelecek nesillere taşımak maksadıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Geleneksel Türk tiyatrosunun en güzel örneklerinden biri olan Hacivat ve Karagöz oyununu çocuklarımızla buluşturduk. Özellikle günümüzde çocuklarımızın geleneksel Türk kültürü ile buluşmasını çok önemsiyoruz. Düzenlediğimiz programlarla çocuklarımız doyasıyla eğlendi. Hastanede tedavi gören çocuklarımız için özel olarak düzenlenen programda ise çocuklarımız aileleriyle birlikte Hacivat ve Karagöz'ü izleyerek moral bulup, keyifli anlar geçirdiler. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA