Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Uçak Kazası

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu (CENI) için uçuş gerçekleştiren Kongo havacılık firması Gomair’e ait kargo uçağı dün gece Kinşasa yakınlarında düştü. Kazadan sağ kurtulan olmadığı düşünülüyor.

Kongo medyasında yer alan haberlerde, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu (CENI) için uçuş gerçekleştiren Kongo havacılık firması Gomair’e ait bir kargo uçağının dün gece başkent Kinşasa’da bulunan N’djili Havaalanına yaklaşık 25 mil uzaklıktayken düştüğü bildirildi.

Uçakta kaç kişinin olduğu henüz bildirilmedi.

N’djili Havaalanı yetkilileri, kargo uçağıyla bağlantının başkent Kinşasa yakınlarında kesildiğini bildirdi. Kargo uçağının yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Tshikapa şehrine malzeme teslim etmek için gittiği ve bağlantının uçak başkent Kinşasa’ya geri dönerken kesildiği bildirildi.

Uçakta kaç yolcunun olduğu henüz belli değilken, Kongo’da hava güvenliği standartlarının kötü olması nedeniyle uçak kazalarının nispeten sık görüldüğü belirtildi.

Gomair’in Finans Direktörü Jean de Dieu Gato Karekezi, "Araştırmalar devam ediyor. Bu yüzden uçağın akıbeti hakkında hiçbir bilgi veremiyoruz” dedi.

Kazadan sağ kurtulanın olmadığı düşünülüyor.
Kaynak: İHA