'Malatya'ya Önemli Bir Yatırım Projesi Kazandırıldı'

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: 'Malatya'mızda hem atıl durumdaki bir tesis ekonomiye kazandırılmış oldu hem de Türk Kızılay'ı tarafından afet barınma sistemleri üretim merkezi Malatya'da hayata geçirilmiş oluyor'.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası'nın atıl vaziyetten kurtarılarak ekonomiye kazandırılması konusundaki çalışmaların sonuçlandığını ve özelleştirme yoluyla tesisin Türk Kızılay Derneği'ne verildiğini bildirdi.

Çalık, yazılı açıklamasında, özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Vagon Onarım Fabrikası'na 650 bin lira teklif veren ve 39 milyon lira tutarında yatırım yapma taahhüdünde bulunan Türk Kızılay Derneği'ne satılmasına ilişkin kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını belirtti.

Tesisle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalık, şunları kaydetti:

"Malatya'mızda hem atıl durumdaki bir tesis ekonomiye kazandırılmış oldu hem de Türk Kızılay'ı tarafından afet barınma sistemleri üretim merkezi Malatya'da hayata geçirilmiş oluyor. Projeye büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, emeği geçen milletvekili arkadaşlarımıza, Malatya'ya üretim ve istihdam projesini kazandıran Türk Kızılayı Genel Başkanı hemşehrimiz Kerem Kınık'a teşekkür ediyorum. Malatya'ya önemli bir yatırım projesi kazandırıldı. Türk Kızılay'ımızın projesini bir an önce hayata geçirebilmesi için elimizden gelen tüm siyasi desteği vereceğiz, işlemlerin hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Ekonomik darbe ile karşı karşıya bırakılmak istenilen bir ortamda Malatya'ya 39 milyon lira tutarında bir projenin kazandırılması çok anlamlı ve kıymetlidir. Böylesine önemli bir proje için ilk adım atılmıştır, Malatya'mız ve ülkemiz için hayırlı olsun."
Kaynak: AA