Beypazarı'ndan Kısa Kısa

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Beypazarı Ajans Müdürlüğünce, Ayvaşık Mahallesi'ndeki ofiste pirinç, fındık ve fındık yağı satışlarının sürdüğü bildirildi.

TMO Ajans Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşın istek ve talepleri doğrultusunda, pirinç, fındık ve fındık yağı satışlarının halen sürdüğü, E vitaminli rafine edilmiş 5 litrelik fındık yağının 65 liradan, 5 kilogramlık baldo pirincin 28,50 liradan, 5 kilogramlık calrose pirincin 5 kg paketinin 22,50 liradan, kavrulmuş ve vakumlu 1 kilogramlık fındık paketinin 32 liradan, 500 gramlık paketlerin ise 16 liradan satıldığı belirtildi.

Ayrıca, iri taneli nohudun 2 kilogramlık paketlerinin 11 liradan, 2 kilogram yeşil mercimeğin paketinin de 8,5 liradan satışının yapıldığı aktarıldı.

TMO Beypazarı Ajans Müdürü Abdullah Dinçer, stoklarında yeteri kadar ürün bulunduğunu söyledi.

- Emniyetten uyarı

Beypazarı Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde telefon yoluyla gerçekleştirilen ve artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşa uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, dolandırıcılık suçunun farklı türleri olduğuna değinilerek, "Türkiye genelinde en yaygın karşılaşılan dolandırıcılık yöntemi ise 'kontör-para dolandırıcılığı' şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık. Telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında; şüpheliler, gelişen teknolojik imkanları kullanarak, mağdurları telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıyor. Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatlerle kurgu olaylar inşa edip, vatandaşların iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırıyor." denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Yıldız, bu konuda halkı duyarlı olmaya çağırarak, gerek belediye hoparlöründen gerek basın yoluyla kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını ve bu şekilde kendisine telefon gelen bir kişinin buna itibar etmemesini istedi.

Yıldız, devlet yetkililerinin ve görevlilerinin, insanlardan bu şekilde para talep edemeyeceğini, para alacak, tahsil edecek, organların yine devlet tarafından belirlenmiş ve olası borçlu olan kişi, devletin resmi tebligatı ve evrakı ile bilgilendirilerek yapılabileceğini kaydetti.

- CHP İlçe Başkanı Uysal, görevinden istifa etti

Beypazarı CHP İlçe Başkanı Ali Uysal, ilçe başkanlığından istifa ettiğini bildirdi.

CHP İlçe Başkanı Uysal, 3 dönemdir yürüttüğü CHP İlçe Başkanlığı görevinden 31 Mart 2019 yerel seçimleri dolayısıyla istifa ettiğini söyledi.

Uysal'ın istifasıyla boşalan CHP Beypazarı İlçe Başkanlığına yönetim kurulu üyesi ve ilçe başkan yardımcılarından Hasan Kostak getirildi.

Hasan Kostak, yaptığı açıklamada, CHP gençlik kolları başkanlığı görevleriyle ilçe yönetim kurulu görevlerinde bulunduğunu kaydetti.

Kostak, ayrıca CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mansur Yavaş'ı canla başla destekleyeceklerini, bu anlamda da geceli gündüzlü çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: AA