Murat Özdemir için karar çıktı

Sosyal medya hesabından paylaştığı papağana işkence videosu sonrası gözaltına alınan bir televizyon programının eski yarışmacısı Murat Özdemir, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Savcılık, Özdemir'i akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk etti.

Murat Özdemir için karar çıktı
Murat Özdemir için karar çıktı
TV8 kanalında yayınlanan yemek yarışmasından diskalifiye edilen Murat Özdemir'in, papağana işkence görüntüleri sosyal medyaya yansımıştı.

AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLDİ
Görüntülerin ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler, Murat Özdemir'i evinde gözaltına aldı.

Büyük tepki toplayan Murat Özdemir, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Savcılık, Özdemir'i akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti.

Murat Özdemir için karar çıktı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ BÜRO AMİRLİĞİNE GETİRİLDİ
Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Kağıthane Devlet Hastanesi'ne götürülen Özdemir, yeniden Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi.

PAPAĞAN KORUMAYA ALINDI
İşkence edilen papağanın ise İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.

Murat Özdemir için karar çıktı

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ
Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği önünde toplanan hayvanseverler, Özdemir'e tepki gösterdi.

Murat Özdemir için karar çıktı

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 'Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın, güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık.'

Murat Özdemir için karar çıktı