Talha Uğurluel'le ilgili şok iddia

FETÖ PDY’nin medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanan tarihçi-yazar Talha Uğurluel’in, 1 milyon lira ödülle aranan FETÖ elebaşı Gülen’in danışmanı Harun Tokak ile de irtibatlı olduğu ileri sürüldü.

Talha Uğurluel'le ilgili şok iddia
Talha Uğurluel'le ilgili şok iddia
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan tarihçi-yazar Talha Uğurluel'e yönelik yapılan araştırma sonucunda 1 milyon lira ödülle aranan, FETÖ elebaşı Gülen'in danışmanı Harun Tokak ile de irtibatlı olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalarda, tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in, yaptığı birçok programda insanların Kudüs'e gitmesine yönelik çağrısının yanı sıra kendisinin de 'Arzın Kapısı Kudüs Mescid-i Aksa' kitabını yazmasına rağmen hiçbir güvenlik endişesi olmadan Kudüs'e yönelik tur düzenlemesine sebep olan etkenlerin araştırıldığı öğrenildi.

Bu kapsamda FETÖ elebaşı Gülen'in danışmanı Harun Tokak ile irtibat halinde olduğunu düşünülen tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in örgüt ile 2015 yılına kadar iletişimde olduğu tespit edildi. Savcılık ifadesinde FETÖ'nun okul ve dershanelerinde ders aldığını öğrenilen tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in yine FETÖ'nun bir dershanesinde bir süre tarih öğretmeni olarak çalıştığını ifade ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA