MEDAŞ, Sanatseverleri Anadolu Selçuklu Mimari Eserleriyle Buluşturuyor

Sosyal ve kültürel alanda adından sıkça bahsettiren Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ), sanatseverleri sanatla buluşturmaya devam ediyor.

2018 yılının Nisan ayından itibaren düzenli olarak sergi açılışlarına ev sahipliği yapan MEDAŞ Sanat Galerisi, bu kez Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ), Konya Sanat Etkinlikleri Kapsamında 17 Aralık’ta açılacak olan “Selçuklu’dan Tuvale Yansımalar” sergisine ev sahipliği yapacak. Proje kapsamında Konya’da bulunan camiler, medreseler, kümbetler, han ve kervansaraylar tuval üzerine akrilik boya ile yansıtıldı. Sergide NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyeleri ile NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden oluşan 10 akademisyenin toplam 30 eseri yer alacak.

MEDAŞ, Selçuklu’ya başkentlik yapmış olan Konya’da, bu projenin sanatseverlerle buluşmasına öncülük edecek. 17 Aralık tarihinde saat 14.00’da açılacak olan sergi 24 Aralık tarihine kadar MEDAŞ Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
Kaynak: İHA