Çanakkale'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 100 düzensiz göçmen yakalandı Yurt dışına çıkışları organize ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Çanakkale'de düzenlenen operasyonlarda 100 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 15 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Kentte yasa dışı göçle mücadele kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı şubeler ve ilçe emniyet müdürlüklerinin desteğiyle çok sayıda operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığındaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 100 düzensiz göçmen yakalandı.

Yabancı uyrukluların yurt dışına kaçışlarını organize ettiği belirlenen 15 organizatör gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 10'u ise ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, operasyonlarda ele geçirilen can yeleği, şişme bot, akaryakıt, cep telefonu ile 8 araç, 15 bin lira, bin avro ve 500 dolara el konuldu.
Kaynak: AA