TÜ'de 2. Almanca Öğretmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

Trakya Üniversitesinde (TÜ) 2. Almanca Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile TÜ Balkan Kongre Merkezinde 2. Almanca Öğretmenler Günü organize edildi.

Etkinliğe, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki okullarda görevli Almanca öğretmenlerinin yanı sıra Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli üniversitelerinin Almanca Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı ve Almanca Mütercim Tercümanlık bölümlerinde görev yapan öğretim elemanları, Almanca öğretmen adayları ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı ve Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ve Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Verena Sommerfeld'in açılış konuşmalarından sonra, iki oturum halinde aynı anda 6 salonda gerçekleştirilen çalıştaylarda, Annette Leukhart-Akkaya, Barbara Maier, Birsen Barış Akbaş, Doris Schmidt Balkış, Emine Karaca ve Doç. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Almanca'nın yeni yöntemsel yönelimlerle nasıl öğretilebileceğini, deney yaparak, müzik ve filmlerle öğrencilerin dil öğrenme konusunda nasıl daha fazla motive edilebileceğini ve bugün sınıf yönetiminin, ölçme ve değerlendirmenin nasıl olması gerektiğini aktardı.

Cornelsen, Klett ve Türk Alman kitapevlerinden birer temsilci ve Goethe Enstitüsü Eğitim İşbirliği Müdürü Nurten Doğan'ın da birer sunumla katıldığı etkinliğin sonunda katılımcılara çok sayıda Almanca öğretim materyali hediye edildi.

Kaynak: AA