Sandıklı'dan Kısa Kısa

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm ilk ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla 81 ilde ve ağaçlandırmaya uygun ilçelerde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede bulunan öğrencilerle "Fidanlar, fidanlarla büyüyor" etkinliği kapsamında ilçeye bağlı Susuz köyü mevkisinde fidan dikildi.

Ülkemizin yeşil dokusunun korunması adına fidan dikiminin önemli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Karaosman, "Öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı bir birey yetişmesini sağlamak ve toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 'Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor' etkinliği ülkemizin her köşesinde fidanları toprakla buluşturdu. Bizde Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bugün öğrencilerimiz ile birlikte Susuz Köyü mevkimizde bir alanın ağaçlandırılmasına katkıda bulunmaya çalıştık." dedi.

Etkinliğe Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Şube Müdürü Mehmet Faysal Kayan, ilçede bulunan ilk ve ortaokul idarecileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

- Kaymakamın Can Tortop'un köy ziyaretleri

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, ilçeye bağlı köylerde ziyaretlerine devam ediyor.

Ürküt, Daylık, Karasandıklı, Kınık, Selçik ve Akin köylerini ziyaret ederek muhtar ve köy halkı ile bir araya gelen Kaymakam Tortop, vatandaşların taleplerini dinliyor.

İsteklerin imkanlar ölçüsünde değerlendirileceğini belirten Tortop, gereğinin yapılması için kurum amirlerine halka hizmet etme adına görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri talimatında verdi.

Köy ziyaretleri sırasında köy okullarında da incelemelerde bulunan Tortop, sınıflarda öğrencilerle bir araya gelerek bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Ziyaretlerinde Tortop'a, İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Öztopbaş, Mevlüt Özaydın, Mehmet Utsal, İsmail Özarslan, İlçe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükrü Ülgüner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Çakır, İlçe Özel İdare Müdürü Halil Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hasan Salman, SYD Vakfı Müdürü Şuayip Binbir, İlçe Sağlık Müdürü Murat Koçkar eşlik etti.

Kaynak: AA