Niğde'de 'Unutmadık Unutturmayacağız' Projesi

Proje kapsamında bir okulda sınıfların girişine şehit fotoğrafları asıldı Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu: 'Hainler için vatan dağda başlayıp çöplükte biter, bizim için ise vatan yürekte başlar şehadetle biter'.

Niğde'de 'Unutmadık Unutturmayacağız' Projesi
Niğde'de bir okulda, "Unutmadık Unutturmayacağız" projesi kapsamında 9 şehidin fotoğrafı sınıfların girişine asıldı.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Meliha Yılmaz'ın yürüttüğü proje kapsamında şehit yakınları ile öğrenciler bir araya geldi.

Okul Müdürü Harun Kısacık, okulun konferans salonunda düzenlenen programda, öğrencilere hem mesleki eğitim verdiklerini hem de milli ve manevi değerleri kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da güzel bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, "Projenin ismi 'Unutmadık, Unutturmayacağız.' Şayet unutur, unutturursak kanımız kurusun. Vatan bizim için sade bir toprak parçası değil. Bağımsızlığımızdır, özgürlüğümüzdür, ezanımızdır, bayrağımızdır, namusumuzdur, acımızdır, sevincimizdir, doğumumuzdur, ölümümüzdür." dedi.

Malazgirt'in bu gaye için gerçekleştiğini, İstanbul'un bunun için fethedildiğini vurgulayan Cebeloğlu, "Çanakkale bu ruhla geçilmez kılındı, istiklal ve istikbalimiz için tek vatan, tek bayrak ve tek millet dedik. Gaye ve ideallerini, düşünce ve inançlarını al kanlarıyla sulayıp ebedileştirmek, şehitlerin şanıdır. Onlarda korku ve hüzün yoktur, bilakis sevinç ve mutluluk vardır. Çünkü onlar Allah, vatan, millet, bayrak ve ezan için kendilerini seve seven feda edenlerdir. Hainler için vatan dağda başlayıp çöplükte biter, bizim için ise vatan yürekte başlar şehadetle biter." diye konuştu.

Şehitlerin fotoğrafının gösterildiği sırada bir şehidin eşi ve kızı gözyaşlarını tutamazken Cebeloğlu, şehit kızını teselli etti.

Öğrencilerin şiir okuduğu programda, şehit yakınlarına Mobilya ve İç Mekan Tasarımı öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan plaketler takdim edildi.

Daha sonra, Cebeloğlu ve şehit yakınları, 9 şehidin fotoğraflarını sınıf girişlerine astı.
Kaynak: AA