Karamürsel'de Öğrenciler KARSAD'ı Ziyaret Etti

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ana sınıfı öğrencileri, "Eko Okullar Programı" kapsamında Sualtı Sporları Kulübü Derneğini (KARSAD) ziyaret etti.



Karamürsel ilçesi Uçan Balon Ana Okulu öğrencileri, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi için dernekte deniz ve denizaltı ile ilgili bilgi aldı.

Eko Okullar Programı'na "su" konusunda dahil olan öğrencilere, KARSAD dalgıçlarından öğretici-eğitmen Ender Yılmaz, deniz kirliliği ve denizleri temiz tutma, balıkların nasıl yüzdüğü, suyun kaldırma kuvveti ve denizaltıların çalışma prensipleri hakkında bilgiler verildi.

Anaokulu öğretmeni Begüm Eraslan, Eko Okulları Programı ile geri dönüşüm ve su konularını işleyerek, yeşil bayrak almaya hak kazandıklarını belirterek, "İki yıldır enerji konusu üzerinde çalışıyoruz. Bu doğrultuda etkinlik ve faaliyetlerimizi yürüterek, öğrencilerimizde çevre bilinci oluştururken aynı zamanda çevre konularında aktif olarak görev alıyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte, profesyonel dalgıç tarafından öğrencilere, denize atılan çöplerin deniz dibinde oluşturduğu kirlilik ve çöplerin toplanması konusunda sinevizyon eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: AA