Hayvan Parkının Yeni Üyesi Zebralar, Büyük İlgi Görüyor

Çukurova'nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı'nın yeni üyeleri olan 1'i erkek 3 zebra, büyük ilgi görüyor.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarsus Hayvan Parkı'na yeni bir tür daha eklendi. Parktaki 81'inci tür olarak getirilen 1'i erkek 3 zebra, yeni evlerini kısa sürede benimsedi.

Özellikle çizgi filmlerdeki karakterlerden dolayı çocukların ilgisini çeken zebralar, Tarsus Hayvan Parkı'nın yeni gözdesi oldu. Anavatanı Afrika olan zebralara, Zafer, Gonca ve Yağmur isimleri verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İçel Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük, zebraları görmek için çok sayıda kişinin geldiğini bildirdi.

Yapılan anketlerde zürafa, fil ve zebraların ziyaretçiler tarafından en çok istenen hayvanlar olduğunu belirten Cücük, şunları kaydetti:

"Bunlar içerisinden bu yıl için zebralarımızı aldık. Seneye diğer türleri de almayı hedefliyoruz. Zebralarımız şimdi bir aile olarak geldi ve inşallah sağlıklı bir şekilde burada yaşamını devam ettirip çoğalır. Bundan sonra hedefimiz tür sayımızı daha da artırmak. Vatandaşın talebi yoğun. Yeni türler görmek istiyorlar ve çalışmalarımız da bu yönde devam edecek. Bir günde ziyaretçi sayısı yaklaşık 2 bin kadar artış gösterdi. Öğrenciler buradaydı. Büyük bir zevkle zebralarımızı seyrettiler."

Cücük, Tarsus Hayvan Parkı'ndaki tür sayısının 2014 yılında 60 olan sayının bu yıl 81'e ulaştığını, hayvan sayısının da 850 iken bin 350'ye yükseldiği bildirildi.

Her geçen yıl ziyaretçi sayısı giderek arttığını aktaran Cücük, "Hayvan Parkı 2017 yılında 262 bin 530 kişi tarafından ziyaret edildi. Bu sayının 2018 yılında 500 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Ayrıca parkın B Grubu Sınıf düzeyinden, en üst düzey olan A Grubu Sınıfı'na yükselmesi için de gerekli müracaatlar yapıldı. Çevre duvarının yapımının tamamlanmasıyla en üst sınıf hayvanat bahçesi kategorisine geçilmiş olacak. Ayrıca 2019 yılı içerisinde Tarsus Hayvan Parkı bünyesine zürafa ve fil de dahil edilecek." diye konuştu.

Kaynak: AA