Geri Dönüşüme Katkı Sağlayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulunca düzenlenen 'Çöpe dönüştürme, geri dönüştür' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında düzenlenen yarışmada en çok atık plastik toplayan öğrenciler, okula bir günlüğüne sivil kıyafetle gelecek.

Geri Dönüşüme Katkı Sağlayan Öğrenciler Ödüllendirildi
Kırklareli İmam Hatip Ortaokulunca düzenlenen "Çöpe dönüştürme, geri dönüştür" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında düzenlenen yarışmada en çok atık plastik toplayan öğrenciler, okula bir günlüğüne sivil kıyafetle gelecek.

Okulun bahçesinde düzenlenen törende, yarışmada en çok plastik toplayan ilk üç sınıf açıklandı.

Okul Müdürü İbrahim Şimşek, burada yaptığı konuşmada, bu yarışmayla öğrencilerin çevre bilinçlerini arttırmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin plastik şişeleri toplayarak doğaya büyük katkılarının olduğunu belirten Şimşek, her öğrencinin de elinden geldiğince bu kampanyaya destek verdiğini anlattı.

Kampanyaya destek veren tüm öğrencileri tebrik eden Şimşek, "Plastik şişeler 400 yıl boyunca doğadan kaybolmuyor. Atmış olduğunuz plastik de doğaya haliyle zarar veriyor. Bizim amacımız burada bir yarışmadan çok öğrencilerin doğaya karşı bilinçlenmesidir. Çöpe atmak yerine geri dönüşüme göndermemiz gerekiyor. Bu tür kampanyalar kapsamında düzenlenen yarışmalarda kaybeden yoktur. Sadece dereceye girenler olabilir." diye konuştu.

Şimşek, yarışmada birinci olan 7-A sınıfı öğrencilerinin ise 12 Kasım Pazartesi günü okula sivil kıyafetle gelebileceklerini belirtti.

Okula sivil kıyafetle geleceğini öğrenen öğrenciler ise büyük sevinç yaşadı.
Kaynak: AA