Gaziantep'te 'Peygamber Ve Gençlik' Konferansı

Birlik Vakfı Gaziantep Şubesi'nin gençlik teşekkülü olan Genç Birlik tarafından "Peygamber ve Gençlik" konferansı düzenlendi.

Birlik Vakfı Gaziantep Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Hazreti Muhammed'in özellikleri anlatıldı ve genç sahabelerden örnekler verildi.

Hazreti Muhammed'in gençlere karşı incelikli ve hassas davranış şekillerinden bahseden Çelik, Hz. Muhammed'in ve diğer bütün peygamberlerin "ilahi kaynak"tan aktardığı evrensel nitelikteki sözlerine kulak vermek, öğütlerini dinlemek, tatbik etmek gerektiğini kaydetti.

Çelik, dinin hayata mutluluk veren, dünya ve ahiret saadetini sağlayan bir şey olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Peygamber Efendimizin yanında kalan insanlar hep genç insanlardır. Bunu çeşitli kaynaklardan da anlıyoruz. 20-30 yaş arasındaki bu gençler, hayatlarının baharında Allah'ın dini için yola düştüler, şehit oldular. O zamanın gençleri, nasıl bir terbiye aldılar? Biz ise benzer yaşlarda bu olgunlukları gösteremedik. Şimdiki gençlik neden bu anlayışa sahip olmaktan uzak? Gençliğe veremediğimiz aslında bu. Belki de bizde hata var. Peygamber Efendimizin gösterdiği hedef ve getirdiği evrensel mesaj, gençlerin çevresinden eksik olmamasında önemli bir sebeptir. Verdiği terbiye ve ahlak, azarlama olmaması, gençlerle şakalaşması, Onun peygamberliğinin inceliğindendir. Gençlerle onların dilinden konuşuyordu. Sevgiyi ön planda tutmuştur. Hata yaptıklarında hiçbir zaman yüzlerine vurmadı. Peygamber Efendimiz, gençlere yumuşak ve müsamahalı davranırdı. Bir gence bir şey öğreteceği zaman bunu önce onun kalbini yumuşatarak yapardı. Biz eğitimciler olarak insan yetiştireceğiz. Bu nedenle bu ince davranış yöntemleri, bizim için yol gösterici niteliktedir."

Gaziantep Genç Birlik Başkanı Çetin Urhun ise, bir milletin istikbalini önceden görebilmenin keramet olmadığına dikkat çekerek, "Bunun için o milletin gençlerinin enerjilerini nerelerde tükettiğine bakmak kafidir. Zira her devrin gençliği, aldığı terbiye neticesinde enerjisini harcayacak bir hayat tarzını benimser. Gençliğin hayat tarzı ise, o milletin istikbalini gösteren berrak bir ayna gibidir. Eğer bir millette gençler güçlerini hayır, maneviyat ve fazilet yolunda hizmet ve gayrete sarf ediyorsa, o millet istikbal vaad ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA