Bitlis Kışa Hazır

Türkiye'de en fazla kar yağışı alan illerden Bitlis'te, yolların en kısa sürede ulaşıma açılması ve vatandaşların mağdur olmaması için İl Özel İdaresi kış hazırlıklarını tamamladı İl Özel idaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu: 'Halkımıza daha iyi hizmet vermek için mesai mefhumu gözetmeksizin arkadaşlarımızla karla mücadeleyi sürdüreceğiz'.

Bitlis Kışa Hazır
Türkiye'de kışın en fazla kar yağışı alan illerinden Bitlis'te, vatandaşların mağdur olmaması için İl Özel İdaresince hazırlıklar tamamlandı.

Kışın sarp dağlar arasına kurulan köylerin yollarını ulaşıma açmak için karla mücadelede kullanılacak araçlar bakım ve onarımdan geçirildi.

İl Özel idaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ilçede 9 bakımevi ve 61 iş makinesi bulunduğunu, bu araçları bakımdan geçirerek karla mücadeleye hazır hale getirdiklerini söyledi.

Karla mücadele çalışmalarının il genelinde 90 personelle yürütüleceğini anlatan Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Karla mücadelede ortalama 70-80 bin litre yakıt kullanıyoruz. Bunun tedbirini aldık, yedek parçaları tamamladık. İş makinelerimizi hazır duruma getirdik. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için mesai mefhumu gözetmeksizin arkadaşlarımızla karla mücadeleyi sürdüreceğiz. Bitlis, Türkiye'nin en çok yağış alan ve kar yükü fazla olan bir ili. Özellikle Hizan ve Mutki ilçelerimizin arazisi çok dağlık olduğu için bakımevlerinin çoğunu o taraflara yaptık. Personellerimiz kışın buradaki köylere ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor."

Aydoğdu, kışın asılsız ihbarlarda bulunulmamasını isteyerek, "Asılsız ihbarlardan dolayı hem maddi hem de manevi güç kaybı yaşıyoruz. Bunu yapanlara Kabahatler Kanunu'na göre ceza veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda cezai işlem uygulananlar oldu." dedi.

Aydoğdu, bu yıl 643 yerleşim biriminin altyapısı için 83 milyon lira tutarındaki 300 projeyi de vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade etti.

Kaynak: AA